Escales

De MoodleDocs
La revisió el 14:12, 29 gen 2009 per Joanna m (discussió | contribucions)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a:navegació, cerca

Moodle1.9

Scales Icon.GIF Les escales són una manera no numèrica d'avaluar el rendiment de l'estudiant. En comptes de donar a una tasca un número de l'1 al 100 com a qualificació podeu aportar una paraula o una frase menuda com a retroacció estàndard.

Les escales poden utilitzar-se en Fòrums, Glossaris (per classificar) i en Tasques (per a qualificar). Les escales personalitzades poden crear-se on us agradaria assignar qualificacions no numèriques o qualificacions amb lletres no assignades numèricament.


Creació d'una nova escala

Les noves escales les pot crear el professorat amb permisos d'edició o els administradors o qualsevol usuari amb la manage scales capability (a partir de Moodle 1.7).

 1. Per a versions de Moodle anteriors a la 1.9, feu clic en l'enllaç Escales en el Bloc d'Administració del curs (destacat en roig en la captura de pantalla).
  Moodle 1.8 course administration block
  A partir de Moodle 1.9, feu clic en l'enllaç de Qualificacions en el bloc d'administració del curs, després trieu Escales des del menú desplegable de l'informe del qualificador.
 2. En la pàgina Escales feu clic en el botó "Afegeix una nova escala".
 3. En la pàgina següent doneu un nom a l'escala en la casella Nom (destacada en roig en la captura de pantalla) que la identificarà entre altres escales.
  Creating a new scale
 4. En la casella Escala (destacada en verd), creeu la vostra escala. Cada element en l'escala hauria de separar-se per una coma. Per exemple, si volguéreu dues opcions en l'escala (incomplet i complet) teclegeu: incomplet, complet. Podeu utilitzar aquí tantes opcions com necessiteu. Altres exemples poden incloure una escala de quatre opcions suspès, aprovat, menció especial, sobresalient o Dubtòs (Suspès), Acceptable, En la mitjana, Excel·lent depenent de les necessitats del currículum o del curs. Fixeu-vos que heu d'escriure l'escala en ordre de valor creixent. Per exemple, una escala A, B, C, D ha d'introduir-se com a D, C, B, A.
 5. Escriviu una descripció detallada en la casella Descripció (destacada en blau) per a la vostra escala. L'estudiant tindrà accés a la descripció i podeu emprar-la per a donar-los retroacció addicional. Com més detalls poseu en la descripció, millor comprendrà l'estudiantat què significa cada element de l'escala.

Utilització d'una nova escala

Quan creeu una nova activitat qualificada o valorada, hauríeu de trobar el nom de la vostra escala en l'opció de Qualificació del menú desplegable. Quan puntueu l'activitat se us donaran les opcions definides en l'escala en comptes dels valors numèrics estàndard.

Edició d'una escala

Una escala només pot editar-se si no hi ha cap activitat que la estiga utilitzant. Si es dóna aquesta situació, veureu les icones d'edició, de moure baix i de suprimir en la columna d'edició. Editing a scale

Example scales

 • L'escala guay - La mes guay!, Molt guay, Guay, Bona, No molt guay, Gens guay
 • Introduccions Generals(L'Escala afirmativa)- Benvingut!, M'alegra tenir-te aquí!, Gran entrada!
 • Si desitja dues opcions en la seva escala (incomplets i complets) escrigui "incompleta, completa" en la caixa de l'escala.
 • Fòrum Social genèric'(Aquesta escala només funciona abans de la funcion terme mitjà) - Increible!, Molt bo., D'interès., Hmmm. Digues-me més., No entenc. Aclarir.
 • es refereix a, passar, mèrit, distinció.
 • Suspens, Acceptable, Terme mitjà, Excel·lent.
 • Estrelles ★☆☆☆☆, ★★☆☆☆, ★★★☆☆, ★★★★☆, ★★★★★, Aquesta escala proporciona valors del llibre de califaciones de 1 punt per una estrella i de 5 punts per cinc estrelles, al sumar les notes.

Escales estàndard

Els administradors poden crear escales estàndard en tot el lloc "pujant de categoria" una escala creada per a un curs. Per tal d'aconseguir-lo, afegiu una escala nova en qualsevol curs, després utilitzeu la icona de la fletxa per a moure cap a baix l'escala des de les escales personalitzades a les escales estàndard.

A partir de Moodle 1.9, les escales estàndard poden crear-se també en Administració > Qualificacions > Escales.

Vies de coneixement separades i connectades

L'escala per defecte de Moodle Vies de coneixement separades i connectades us dóna tres opcions: Sobretot coneixements separats, Separats i connectats, Sobretot coneixements connectats. Aquestes frases es relacionen amb una teoria sobre com la gent s'aproxima al món. Els coneixedors separats intenten romandre objectius i eviten personalitzar el coneixement. Els agrada debatre i criticar noves idees. Els coneixedors connectats aprenen d'una manera empàtica, connectada socialment. Intenten trobar consens en comptes de confrontació.

Vegeu també