Bloc d'Administració

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Bloc d'Administració del Curs

Bloc d'Administració del curs en la versió 1.9

Tots els enllaços del bloc d'Administració estan disponibles només pels professors del curs. Els estudiants veuran la seva pròpia versió del bloc que mostrarà un enllaç al seu propi llibre de qualificacions i, si està permès, els seus registres del curs.

Les característiques del bloc d'Administració permeten al professorat gestionar les matrícules d'estudiants i professorat, i els seus grups, veure les qualificacions del curs, crear les escales per a qualificar i altres opcions.

És possible canviar la manera en que els estudiants (i altres professors) accedeixen i veuen els seu curs mitjançant la opció paràmetres del bloc d'Administració.

Hi ha moltes maneres possibles de configurar el curs però els professors poden estar interessats en els formats del curs que canvien la presentació d'aquest als estudiants. El format setmanal és convenient per als cursos que tenen una data definida d'inici i les activitats es presenten en blocs setmanals. Els cursos en format temàtic es presenten realment d'una forma similar però sense dates, de manera que les activitats pertanyen a les àrees d'estudi general o específic. Els format social no utilitza massa contingut i tot es basa entorn a un fòrum que es mostra a la pàgina principal del curs.

A la pàgina principal del curs, havent activat edició es veu una icona en forma de casella blanca a la dreta superior de cada secció que es pot utilitzar per ocultar o mostrar totes les seccions. També es podeu utilitzar la icona en forma de bombeta per marcar la secció com actual.

Una altra característica molt utilitzada del bloc administració és l'enllaç a fitxers. Aquí podeu pujar qualsevol contingut digital per incloure'l a activitats, recursos, seccions del curs o per descarregar-los directament. Aquests fitxers es poden moure, reanomenar, editar directament al servidor (si són fitxers HTML o texts) o suprimir. També podeu crear un directori i mostrar el contingut complet d'aquest als estudiants del curs utilitzant el desplegable Afegir un recurs.... Si el contingut és extern a Internet llavors no necessitareu pujar fitxers - podeu enllaçar-lo directament al curs utilitzant la opció d'Enllaçar un fitxer o lloc web.