Fitxers

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca


L'enllaç iconafitxers.gif Fitxers es localitza al bloc d'administració. Aquesta opció permet carregar arxius al vostre curs, per exemple: documents de text, PDF o presentacions per incloure'ls a una activitat o simplement fer-los accessibles. Al clicar l'enllaç de fitxers apareix una llista dels fitxers disponibles. Seleccionant els fitxers desitjats (clicant a l'esquerra del seu nom) i utilitzant el menú emergent de sota de la llista de fitxers, podeu moure els fitxer a una altra carpeta, eliminar-los completament o crear un fitxer comprimit.


Accions que es poden realitzar

Moure, suprimir, comprimir

És possible moure, suprimir completament o comprimir en un zip un o més ítems. Primer cal que seleccioneu els ítems de la llista mitjançant el quadre de l'esquerra. Llavors, en el quadre "Els fitxers seleccionats" escolliu l'acció que desitgeu.

Crear una carpeta

Podeu crear una carpeta amb el botó "Crea una carpeta". L'estructura inicial dels fitxers per a un curs és simple. Els mòduls dins del Moodle poden crear la seva carpeta. En general, un professor pot crear una o més carpetes a qualsevol lloc de l'àrea de Fitxers. Aquestes carpetes es poden veure quan s'afegeix una imatge o recurs dins el mateix curs.

Penjar un fitxer

Podeu penjar un fitxer amb el botó "Penja un fitxer". Si es penja un fitxer amb un nom que ja existeix, automàticament es sobreescriurà sobre el fitxer existent sense previ avís.

Editar alguns fitxers

Alguns fitxers de text i HTML es poden editar quan apareix aquesta opció disponible a la dreta. Els altres fitxers s'hauran d'editar a l'ordinador local i penjar-se de nou.

Visualització dels fitxers pels estudiants

per permetre als estudiants que vegin els fitxers, caldrà que es faci per mitja de l'opció "Afegeix un recurs" a la pàgina del curs i un cop s'hagi activat l'edició.

Subdirectoris

Hi ha dos subdirectoris estàndard que s'usen amb el Moodle: backupdata i moddata. Aquesta no estan disponibles pels estudiants ni pels professors no editors.

Veure també