Banc de preguntes

De MoodleDocs
(S'ha redirigit des de: question/edit)
Salta a:navegació, cerca

Moodle1.6 Aquesta característica permet al professor crear, presentar i editar qüestions en un banc de preguntes de curs, una base de dades de preguntes. Aquestes preguntes podran ser incloses a qualsevol Qüestionari o lliçó. El professor pot accedir al banc de preguntes creant o editant un qüestionari o a través del bloc d'Administració.Question Icon Administration Block.JPG

La pàgina inicial del banc de preguntes té unes pestanyes que permeten editar preguntes, editar categories,importar/exportar preguntes. Question bank.gif

Seleccioneu una categoria

Les preguntes estan organitzades en categories. Al començament de cada curs tenen només una categoria que està denominada "Per defecte". És una bona pràctica crear més categories per a organitzar les vostres preguntes. Podeu crear una jerarquia de categories ja que es poden crear subcategories dins de cada categoria. Per afegir o editar categories feu clic a la pestanya Categories.

La pantalla d'edició de preguntes mostra les preguntes de la categoria seleccionada actualment. Podeu triar una categoria dins el menú desplegable Categoria. La casella de verificació de sota del menú determina si es mostres també les preguntes de totes les subcategories.

Les categories són compartides en contextos des del Moodle 1.9

Moodle1.9Des del Moodle 1.9 hi ha arbres de categoria de preguntes separats en cada 'context' diferent, en el quals es comparteixen preguntes. Els contexts disponibles depenen de si accediu al banc de preguntes des d'una activitat o des d'un curs i depèn també dels permisos assignats per a l'accés a les preguntes. Vegeu Question contexts per a més informació sobre els contexts.

Afegir una nova pregunta

  1. Cliqueu la pestanya Preguntes per a accedir a la pàgina del banc de preguntes si encara no hi sou.
  2. Des del menú Categories, seleccioneu la categoria a la qual voleu afegir la pregunta.
  3. La pàgina canviarà mer a mostrar les preguntes que ja estan en aquesta categoria.
  4. Seleccioneu el tipus de pregunta que voleu des del menú desplegable Crea una nova pregunta.
  5. Ompliu el formulari del tipus de pregunta que esteu creant. Cada tipus de pregunta té el seu propi formulari i opcions.
  6. Cliqueu el botó "Desa els canvis" del final del formulari.

Previsualitzar, Editar, Suprimir i Desplaçar

La primera columna en la llista de preguntes conté un número d'icones i un quadre de selecció.

Si cliqueu la icona de previsualització s'obrirà una finestra de previsualització en la qual podreu provar la pregunta. La icona Edita permet editar la pregunta mitjançant el mateix formulari que vareu utilitzar per crear-la. La icona Suprimeix permet eliminar la pregunta, preveu que el seu ús està deshabilitat en alguna activitat. El quadre de selecció us permet escollir un subconjunt de preguntes que pot traslladar a una altra categoria utilitzant els controls inferiors de la llista de preguntes.

Moodle1.9A partir del Moodle 1.9 la icona Mou us permet moure una pregunta a la vegada.

Trucs i Consells

  • Si poseu la resposta al nom de la pregunta podreu veure ràpidament les respostes quan els estudiants estan preguntant les respostes. Això és especialment útil si esteu treballant amb conjunts grans de preguntes. (No hi ha encara cap opció per la visualització de categoria o resposta a la llista de preguntes).
  • Exporteu preguntes en format GIFT o Moodle XML, i importeu-los a una lliçó. (En versions pròximes del Moodle es faran bancs de preguntes disponibles per a activitats, lliçons i qüestionaris.)
  • Recordeu que alguns dels mateixos tipus de preguntes es poden trobar en els dos modes de prova i lliçó, no obstant poden ser molt diferents. Marcar i classificar l'elecció de cada estudiant és més difícil en una prova. D'altra banda, cada resposta de les preguntes de la lliçó té un salt associat.
  • Utilitzeu GIFT o un altre mode d'exportació per publicar preguntes i respostes en una categoria. Consell, un bon ús dels macros de processador de textos, utilitzant "buscar" i "reemplaçar", pot ordenar un arxiu GIFT per imprimir.

Veure també

Per a la informació sobre qüestions rellevants de versions del Moodle anteriors al Moodle 1.9:

Per a informació sobre els canvis del Banc de preguntes des del Moodle 1.9:

zh:题库