Elements de competència

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Vista general

Un element de competència NO ÉS una competència.

Un element de competència és en molts sentits la mateixa cosa que un element de qualificació.

La diferència principal entre les dues és que l'objectiu d'una competència de qualificació és categoritzar l'estudiantat en una competència/resultat/objectiu, mentre que els elements de qualificació s'empren per a qualificar a l'estudiantat, normalment amb la intenció d'agregar resultats com a mesura del rendiment de l'estudiantat en les activitats del curs.

The main difference between the two is that the purpose of a grade outcome is to rate students on a particular outcome/competency/goal, whereas grade items are used for grading students, usually with the intention of aggregating the results as a measure of the student's performance in the course activities.

Un element de competència sempre s'enllaça a una competència, la qual al seu torn s'enllaça a una escala. L'escala pot representar una mesura quantitativa, ordenant els seus valors dels més baixos als més alts; o pot representar una mesura qualitativa, on l'ordre dels valors de l'escala és irrellevant. El primer tipus pot ser agregada, però el segon tipus no hi hauria (no voldríem suspendre a un estudiant perquè el seu color favorit sigui el "blau"!).

Un element de competència pot enllaçar-se opcionalment a una activitat. Aquesta activitat pot aparèixer o no en el butlletí de qualificacions (p.ex. un wiki normalment no es qualifica, així que no apareix).

Enllaçar un element de competència amb una activitat crea un element de qualificació amb la icona de l'activitat enllaçada, però no hi ha una altra manera de veure amb quina activitat està enllaçada. Per aquesta raó, és una bona idea incloure el nom de l'activitat en el nom de l'element de competència (p.ex. Wiki 1: Participació).

Paràmetres

Nom de l'element

Habitualment anomenat després de la competència enllaçada. Si s'enllaça amb una activitat, és una bona idea incloure el nom de l'activitat en el nom de l'element (vegeu l'explicació dalt).

Competència

La competència de lloc o de curs a què representa aquest element en el butlletí de qualificacions.

Activitat enllaçada

Una activitat de curs opcional amb la qual pot enllaçar-se l'element de competència. Vegeu les notes dalt respecte del nomenament dels elements de competència enllaçats a una activitat.

Ocult

Vegeu Ocultació de qualificacions per a més informació.

Tancat

Vegeu Tancament de qualificacions per a més informació.

Paràmetres avançats

Informació de l'element

Un espai per a introduir informació sobre l'element. El text introduït no apareix en cap lloc més.

Número ID

Definir un número ID proporciona una manera d'identificar l'element de competència per als objectius de càlcul de la qualificació. Si l'element de competència no s'inclou en cap càlcul de qualificació, o si no es pot aplicar el càlcul (ex. escales qualitatives), llavors el camp de número ID pot deixar-se en blanc.