Competències

De MoodleDocs
(S'ha redirigit des de: grade/edit/outcome/course)
Salta a:navegació, cerca

Moodle1.9

Localització: Administració > Qualificacions > Competències

Les competències són descripcions específiques d'allò que s'espera que pugui fer o comprendre un estudiant al final d'una activitat o curs. Una activitat por tenir més d'una competència i cadascuna pot tenir una qualificació associada, normalment sobre una escala. Això conformaria una mena de rúbrica d'avaluació. Altres termes emprats per a designar les competències són "resultats" o "objectius".

Habilitació de competències

[Nota de la traductora: no l'he pogut reproduïr]

Per tal d'emprar competències, un administrador ha d'habilitar la característica activant la casella enableoutcomes en Administració > Qualificacions > General settings.

Utilització de competències

 1. Trieu o definiu algunes competències per al vostre curs (mireu sota).
 2. Per a cada activitat, trieu quines d'aquestes competències se sol·liciten.
 3. Quan qualifiqueu l'activitat, qualifiqueu cada estudiant utilitzant les escales de competències. Nota: podeu editar les qualificacions en l'Informe de qualificador (útil per als mòduls que no inclouen la funcionalitat de qualificació).
 4. Empreu les competències com a part de l'avaluació de l'estudiantat, o bé, pareu atenció de l'Informe de competències per a tenir una retroacció útil sobre com l'estudiantat funciona en general en classe.

Competències utilitzades al curs

Les competències poden definir-se a nivell de lloc i de curs. Per tal de triar les competències que utilitzareu en el vostre curs de les que estan definides a nivell de lloc:

 1. Seguiu l'enllaç de Competències en el bloc d'Administració del curs. (Alternativament, seleccioneu Edita > Competències des del menú desplegable del butlletí de qualificacions.)
 2. Trieu competències estàndard de la llista de la dreta i utilitzeu el botó de la fletxa que mira cap a l'esquerra per afegir-les a la llista de l'esquerra. Podeu triar diverses competències mantenint pressionada la tecla Apple o Ctrl mentre feu clic en les competències individuals.

Addició de competències a nivell de curs

Fitxer:Adding an outcome.png
Addició d'una competència

Per tal d'afegir una competència a nivell de curs:

 1. Seguiu l'enllaç de Competències en el bloc d'Administració del curs. (Alternativament, seleccioneu Edita > Competències des del menú desplegable del butlletí de qualificacions.)
 2. Feu clic en la pestanya "Edita competències" en el centre de la pàgina.
 3. Feu clic en el botó "Afegeix una nova competència".
 4. Completeu el formulari i feu clic en el botó "Desa els canvis".

Addició de competències estàndard

Per tal d'afegir competències estàndard, disponibles per a tot el lloc:

 1. Autentiqueu-vos com a administrador
 2. Accediu a Administració del lloc > Qualificacions > Competències
 3. Feu clic en el botó "Afegeix una nova competència"
 4. Completeu el formulari i feu clic en el botó "Desa els canvis"

Importació/exportació de competències

Les competències (i les seves escales associades) poden exportar-se fent clic en el botó "Exporta totes les competències". Això enviarà un fitxer (en format .csv) que pot llegir-se en Excel, OpenOffice.org o en qualsevol editor de text.

És possible importar competències (i les seves escales associades) enviant un fitxer .csv. El format del fitxer hauria de copiar-se del fitxer obtingut de la funció d'exportació. Fixeu-vos que mentre es fa la importació:

 • Les competències i les escales existents s'empraran si estan disponibles (l'script no sobreescriu res)
 • L'script s'aturarà si detecta que el fitxer conté dades invàlides.

Vegeu també