PMF de les qualificacions

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Nota: Pendent de Traduir. Hi ha Voluntaris!?     (altres pàgines pendents)


Localització: En la pestanya "Preferències d'informes" de l'informe del qualificador

Grade preferences

La pàgina de preferències de qualificació permet al professorat definir les preferències de com es mostrarà l'informe del qualificador.

General

Per què el nou butlletí de qualificacions és tan complicat?

El control i poder afegits requereixen de més opcions de configuració. És més aviat la quantitat d'opcions i paràmetres que donen la impressió de complexitat. Aquí teniu algunes de les raons dels canvis fets en el butlletí de qualificacions per a la 1.9:

 • El butlletí de qualificacions previ no feia bé l'escalat: resultava molt lent i immanejable en grans institucions amb molt d'estudiantat, d'activitats i de qualificacions
 • Les qualificacions es generaven i s'enregistraven per cada mòdul sense massa consistència
 • Era difícil produir nous tipus d'informes
 • No incorporava l'avaluació per competències

És possible mostrar les qualificacions del professorat/els administradors en l'informe del qualificador?

Sí, a nivell del lloc podeu definir quins rols apareixeran en l'informe del qualificador. Podeu trobar-lo en Administration > Grades > General settings. Per a més idees llegiu també aquest debat.

Per què no puc canviar una qualificació en una tasca després de canviar-la en el butlletí de qualificacions?

Quan editeu una qualificació directament en el butlletí de qualificacions, es defineix una marca de "overridden" (sobreescrita) que vol dir que la qualificació ja no pot canviar-se més des de dins de la tasca.

Tanmateix la marca pot llevar-se activant l'edició en l'informe del qualificador, després fent clic en la icona edit grade, desactivant la casella "overridden" i desant els canvis.

Com puc fer que els grups apareguin en l'informe del qualificador?

Per tal que els grups es vegin en l'informe del qualificador, el mode de grup hauria d'estar definit com a grups visibles o grups separats en els paràmetres del curs.

Hi ha algun tutorial per al butlletí de qualificacions?

Podeu trobar un tutorial que mostra com definir el butlletí de qualificacions en la 1.9 per a les qualificacions per defecte i les ponderades per categories aquí Gradebook 1.9 Tutorial.

Hi ha algun videotutorial?

Yes! Most of them were created by students during the Google Highly Open Participation Contest in 2007-2008. Here is a list:

You can also find other tutorials on moodletutorials.org.

Informes

Com puc crear els meus propis informes personalitzats en el butlletí de qualificacions?

Aquí teniu un tutorial explicant tots els passos principals involucrats.

Importació/Exportació

Agregació

On puc canviar el tipus d'agregació per a les categories del butlletí de qualificacions?

Cada categoria té un tipus d'agregació, el qual pot canviar-se a través de la pàgina d'edició de la categoria. Per tal d'accedir a aquesta pàgina heu d'emprar una de les dues vies:

 1. En l'informe del qualificador, activeu l'edició, després feu clic en la icona de la mà xicoteta al costat de la categoria l'agregació de la qual voleu canviar
 2. En la pàgina "Edita categories i elements" (accessible a través del menú "Trieu una acció...", a la part superior esquerra), tindreu una vista d'arbre de les categories i elements del butlletí. La categoria més alta és la categoria de curs. Cada categoria té també la icona d'una mà, la qual condueix a la pàgina d'edició de la categoria

Com puc qualificar algunes de les activitats sense que els resultats afectin als totals del curs de l'estudiantat?

 1. Creeu dues categories de qualificació, una per les activitats que estan essent qualificades i una altra per a les activitats ja publicades.
 2. Assegureu-vos que l'opció "Agrega incloent subcategories" (una característica avançada) no està activa per a la categoria de qualificació més alta a nivell de curs.
  1. On és això? En l'informe del qualificador, a la part superior dreta, feu clic en el botó "Activa edició".
  2. Feu clic en la icona al costat de la "categoria de curs" (normalment el nom del curs), just damunt els noms curts i sota tots els enllaços que es mostraren en activar l'edició.
  3. Llavors comproveu que es mostren les "Característiques avançades"
 3. Editeu l'element "Total del curs" de la categoria activitats que estan essent qualificades (Aquesta és una de les categories que heu creat dalt).
  1. On és això? Busqueu la icona d'edició sota el "Total de la categoria" que hi ha sota el nom d'aquesta categoria
 4. Definiu el "Tipus de qualificació" com a "Cap"
 5. Marqueu la casella de verificació "Ocult"
 6. Deseu els canvis
 7. Traslladeu totes les activitats que estiguin essent avaluades a la categoria activitats que estan essent qualificades
 8. Traslladeu totes les activitats ja qualificades a la categoria publicades

Nota: Hi ha gent que ha manifestat que aquest mètode no funciona en la versió 1.9

Una estudiant ha completat només 1 activitat de 5, però el seu total del curs mostra un 100%. Com puc mostrar un total de curs més progressiu?

Per defecte, només s'agreguen les qualificacions no buides, la resta s'ignoren. Tanmateix, podeu canviar aquest paràmetre, així com altres que afecten el total del curs, activant l'edició en l'informe del qualificador i fent clic en la icona "Edita" al costat de la categoria del curs (la fila més alta de l'informe del qualificador).

Podeu desmarcar la casella de verificació "Agrega només les qualificacions no buides" si voleu mostrar una puntuació més progressiva per a cada estudiant. Les seues qualificacions buides comptaran com a 0 i seran tingudes en compte en la mitjana/el total del curs.

Si preferiu mostrar una suma de puntuacions millor que un percentatge, podeu canviar el mètode d'agregació de la categoria de curs a "Suma de qualificacions".

Com puc mostrar la qualificació mitjana per a les categories del curs (no qualificar categories)?

En Moodle 1.9 no hi ha manera d'agregar els totals de curs dins de cada categoria. El butlletí de qualificacions està centrat en el curs i actualment no hi ha cap interfície d'usuari per a mostrar les qualificacions dins d'una categoria de curs sencera d'una tacada.

In Moodle 1.9 there is no way to aggregate course totals within each category. The gradebook is course-centered, and there is currently no User Interface for showing grades within an entire course category at once.

Categories

Quina profunditat de categories/subcategories puc crear?

No hi ha límit programat, però hi ha límits pràctics. Les estructures niuades molt profundes són difícils de manejar. Tres nivells de categories haurien de ser suficients per a la majoria de situacions. Fixeu-vos que sempre hi ha almenys un nivell de categories, des del moment que la Categoria del curs sempre abasta tota la resta de categories i elements de qualificació, no pot suprimir-se.

There is no programmatic limit, but there are practical limits. Very deeply nested structures are difficult to manage. 3 levels of categories should be sufficient for most situations. Note that there is always at least one level of categories, since the Course category always encompasses all other categories and grade items, can cannot be deleted.

Competències

Acabe d'actualitzar a Moodle 1.9 i vull definir un element de competència per al meu curs. Quins són els passos necessaris?

 1. Administration > Grades > General settings > Enable outcomes
 2. Creeu una escala
 3. Creeu una competència de curs (llegiu la documentació sobre competències per a més instruccions). Assigneu-li l'escala que tot just heu creat.
 4. Assigneu la competència al curs
 5. Entreu a la secció "Qualificacions" del curs, des del bloc d'administració del curs
 6. En el menú "Trieu una acció..." (part superior esquerra), trieu Edita > Categories i elements
 7. Feu clic en "Afegeix element de competència/resultats"
 8. Seguiu les instruccions de la documentació dels elements de competència a fi de crear l'element de competència

A partir de llavors ja podeu donar a l'estudiantat una classificació de la dimensió de la competència que heu creat. Si creeu una competència estàndard, podreu utilitzar-la en altres cursos i seguir el rendiment de l'estudiantat en aquests cursos.

Mòduls

El mòdul d'activitat (nom del Mòdul) no suporta qualificació. Com puc donar una qualificació a l'estudiantat de totes maneres?

Podeu crear un element de qualificació manualment en el butlletí de qualificacions. Haureu de qualificar l'estudiantat a través de la interfície de l'informe del qualificador amb el mode d'edició actiu.

Acabe de qualificar part de l'estudiantat emprant la interfície (nom del Mòdul), però els resultats no es veuen en l'informe del qualificador. Què passa?

Aquí teniu algunes de les possibles raons:

 1. L'element de qualificació corresponent està tancat o la seva categoria pare està tancada.
 1. El codi del mòdul no està emprant l'gradebook API correctament.

Diferències entre 1.8 i 1.9

Quines millores del butlletí de qualificacions justifiquen l'actualització de la 1.8 a la 1.9?

És més ràpid el butlletí de qualificacions en la 1.9 que en la 1.8?

Segons un informe recent, sí. Hi ha altres proves de referència rigoroses que s'estan realitzant i quan estiguen concloses es publicaran els resultats.

Vegeu també