Informe del qualificador

De MoodleDocs
(S'ha redirigit des de: grade/report/grader/index)
Salta a:navegació, cerca

Moodle1.9


La pàgina d'informe del qualificador és la vista principal del professorat per al nou butlletí de qualificacions en Moodle 1.9. Per a versions anteriors a la 1.9, mireu here.

Bàsic

El butlletí de qualificacions recopila els elements que han estat qualificats des de les diverses parts de Moodle que s'avaluen, us permet veure'ls i canviar-los així com ordenar-los en categories i calcular els totals de diverses maneres. Quan afegiu un element avaluat en un curs Moodle, el butlletí de qualificacions automàticament crea l'espai per a les qualificacions que produirà i també afegeix les qualificacions tal i com s'han generat, bé pel sistema o bé per vós mateix.

Cada cop que afegiu una activitat avaluable al vostre curs, el llibre de qualificacions automàticament crearà espai per a les qualificacions que generi, i afegirà les qualificacions mateixes quan es vagin produint.

Les qualificacions mostrades són les puntuacions absolutes de les avaluacions, d'aquesta manera dependrà de com les definiu, p. ex. una redacció de fins a 36 apareixerà com a qualsevol puntuació absoluta que l'estudiantat haja obtingut, no com a percentatge.

Disposició

Grader report in non-editing mode

Al llarg de la part superior hi ha diverses files: primer el curs, després la categoria, més tard la columna real (p. ex. una redacció o un total de la categoria). Quan comenceu, cada redacció, qüestionari, etc. es troba en la categoria "Sense categoria", la qual s'anomena per defecte després del curs, però es pot canviar si cal.

Podeu afegir una fila que mostri l'interval de puntuacions possibles si aneu a Preferències d'informes i seleccioneu Mostra gammes.

Hi ha tres maneres per a mostrar les categories:

  • Només qualificacions - sense la columna dels totals de la categoria
  • Només agregats - només la columna dels totals de la categoria
  • Vista completa - qualificacions i les agregacions (la columna dels totals per a la categoria)

Cada secció té una icona menuda en la part superior dreta. Si hi feu clic anireu rodant a través d'aquests modes de visualització per a cada categoria. + va a la vista de Només qualificacions, o va a la Vista completa i - va a la vista de Només agregats.

Altres opcions de disposició

Les opcions per defecte poden definir-se a nivell de lloc si aneu a Administració > Qualificacions > Report settings > Informe del qualificador

Destacat de files i columnes

Quan el butlletí de qualificacions comença a créixer, pot resultar dur portar el compte de a quin estudiant i a quina tasca es refereix una cel·la. El destacat ho soluciona.

  • Si feu clic sobre un espai buit en la cel·la que conté el nom de l'estudiant destacarà la fila sencera
  • Si feu clic sobre un espai buit en la cel·la de la part superior de cada columna destacarà la columna sencera

(Nota: requereix que el vostre navegador tingui habilitat el Javascript)

Destacat de puntuacions adequades o inacceptables en verd o en roig

Activeu edició i feu clic en la icona d'edició en la cel·la de Controls a la part superior de la columna. Llavors (potser necessiteu fer clic en 'Mostra característiques avançades') podreu veure l'opció per a introduir una 'Qualificació per a aprovar'. Una vegada definida, qualsevol qualificació per dalt es destacarà en verd i per sota es destacarà en roig.

Categorització de les qualificacions

El menú desplegable 'Trieu una opció...' en la part superior esquerra us permetrà activar les altres vistes.

  • Edita categories i elements permetrà definir les vostres avaluacions en categories diferents p.ex. 'treball de classe', 'deures', etc.

Cada categoria tindrà la seva columna Total de la categoria

Edició

Grader report in editing mode

Nota: L'edició de qualsevol cosa en el butlletí de qualificacions es refereix només a l'edició de les qualificacions i cap de les operacions disponibles guarda relació amb l'edició de la pàgina principal del curs, p.ex. cap cosa de les que feu en el butlletí de qualificacions podrà influir en l'aparença de la pàgina del vostre curs. El botó "Activa edició" funciona independentment del principal del curs, així doncs l'edició pot estar activada en el butlletí de qualificacions, però simultàniament desactivada quan torneu a la vista del curs. Això és perquè l'edició de qualificacions i l'edició de la pàgina del curs són capacitats independents i un rol de p.ex. 'professor no editor' pot tenir només l'una o l'altra.

Modificació de les qualificacions

Podeu fer clic en "Activa edició" en la part superior dreta per a mostrar una icona d'edició al costat de cada qualificació. Si feu clic en la icona us portarà a la pantalla d'edició d'aquesta qualificació on podreu definir la qualificació, la seva retroacció escrita i altres atributs.

Alternativament, podeu fer clic en "Preferències d'informes" i triar "Qualificació ràpida" i "Retroacció ràpida" per a fer que l'informe aparegui amb cel·les editables que continguin cada qualificació, d'aquesta manera podeu canviar diverses d'una tacada.

La retroacció ràpida està desactivada per defecte, però podeu activar-la o desactivar-la fàcilment utilitzant l'enllaç "Mostra retroacció ràpida" dalt de l'informe de qualificador, quan l'edició està activa. Una altra manera d'activar-la o desactivar-la és des de la pàgina "Preferències d'informes"

Càlcul dels totals

Millor que una simple mitjana o suma, Moodle pot personalitzar càlculs complexos a fi de produir els totals de cada categoria i del curs complet. P.ex. si voleu agarrar una mitjana de 3 elements d'una categoria, doblar-la i després afegir-la a la mitjana d'una altra categoria.

Podeu fer-lo utilitzant càlculs. Tant si activeu l'edició i després feu clic en "Mostra càlculs", com si aneu a "Preferències d'informes", trieu "Mostra càlculs", deseu i activeu l'edició. Llavors veureu una icona de calculadora menuda al costat de cada columna de total que, quan feu clic en ella, us portarà a la pàgina Edita càlcul on estan les instruccions.

Per tal de triar com s'agreguen les qualificacions per als totals dins de les categories, podeu activar l'edició i fer clic en la icona d'edició menuda de la categoria. Després podeu triar tenir mitjanes, medianes, modes, etc. deixar fora les qualificacions buides o altres paràmetres.

Ocultació de columnes o de qualificacions individuals

Si activeu l'edició i feu clic en l'enllaç "Mostra icones mostra/oculta" veureu al costat de cada qualificació i a la part superior de cada columna la icona familiar de l'ull que mostra/oculta. Per a més informació llegiu Ocultació de qualificacions.

Torna a calcular

Si canvieu alguna part d'una avaluació p.ex. modifiqueu la qualificació màxima per a una de les preguntes d'un qüestionari, podeu trobar-vos que les columnes encara no reflectixen el canvi que heu fet. Feu clic en "Activa edició" dues vegades per a forçar que el butlletí de qualificacions torne a comprovar-les.

Vegeu també