TY-Kurssialueen nollaus

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kurssialueen nollaus

Euroopan unionin tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) oikeuttaa ja velvoittaa säilyttämään tietoa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä. Turun yliopiston osalta säilytysaikapäätös vaatii säilyttämään opiskelijasuoritteita 6 kuukautta. Kun suoritteet ovat arvioitu ja kurssi on päättynyt ja tuo 6kk aika on kulunut, opettaja on velvollinen nollaamaan kurssin eli poistamaan opiskelijatiedot kurssialueelta.

  1. Mene kurssin etusivulle
  2. Paina rattaan kuvaa yläoikealla, jonka alta voi myös valita "muokkaustila päälle"
  3. Valitse sieltä Nollaa
  4. Mene avautuvan sivun alareunaan ja paina nappia, jossa lukee Valitse oletus. Tämä tekee valintoja nollattaviin tietoihin. Voit myös halutessasi käydä edeltävät valinnat läpi ja valita sieltä käsin poistettavat tiedot, mutta nämä oletusvalinnat ovat riittäviä.
  5. Sama Nollaa kurssi sivu avautuu uudelleen, mutta nyt siellä on tehty valintoja poistettavista tiedoista. Mene uudelleen sivun alareunaan ja paina nappia, jossa lukee Nollaa kurssi.
  6. Saat listan poistettavista tiedoista. Mene sivun alareunaan ja paina Jatka.
  7. Kurssi on nyt nollattu eli opiskelijatiedot ovat poistettu ja oppimateriaali on yhä tallella. Voit tarkistaa tämän mm. menemällä vasemmalla olevasta valikosta Osallistujiin, jossa ei enää pitäisi olla opiskelijoita.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä: help@utu.fi