TY-Kurssialueen nollaus

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kurssialueen nollaus

Euroopan unionin tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) oikeuttaa ja velvoittaa säilyttämään tietoa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä. Turun yliopiston osalta säilytysaikapäätös vaatii säilyttämään opiskelijasuoritteita 6 kuukautta. Kun suoritteet ovat arvioitu ja kurssi on päättynyt ja tuo 6kk aika on kulunut, opettaja on velvollinen joko poistamaan kurssin tai nollaamaan kurssin eli poistamaan opiskelijatiedot kurssialueelta.

Ennen kuin nollaat kurssialueen

Varmista, että et ole roolissa opiskelija (Student) tai et ole käyttänyt kurssille tullessasi "Itserekisteröityminen (Student)", jos poistat nollauksen yhteydessä itserekisteröitymistavan. Seuraus, jos olet opiskelijana tai käyttänyt itserekisteröitymistapaa sen poistaessasi => Poistat itsesi kurssilta.

Roolin lisäys / poisto on ohjeistettu ohjeessa Käyttäjähallinta -> kohta 1.7. Osallistujan muokkaaminen osallistuja kerrallaan

Nollaus

  1. Mene kurssin etusivulle ja valitse kurssin nimen alta välilehti Lisää -> Kurssin uudelleenkäyttö.
  2. Avautuvan sivun alasvetovalikosta (vasemmalla ylhäällä) valitse Nollaa (oletuksena siinä on Tuo).
  3. Mene sivun alareunaan ja paina nappia, jossa lukee Valitse oletus. Tämä tekee valintoja nollattaviin tietoihin. Voit myös halutessasi käydä edeltävät valinnat läpi ja valita sieltä käsin poistettavat tiedot, mutta nämä oletusvalinnat ovat riittäviä.
  4. Sama Nollaa kurssi sivu avautuu uudelleen, mutta nyt siellä on tehty valintoja poistettavista tiedoista. Mene uudelleen sivun alareunaan ja paina nappia, jossa lukee Nollaa kurssi.
  5. Saat listan poistettavista tiedoista. Mene sivun alareunaan ja paina Jatka.
  6. Kurssi on nyt nollattu eli opiskelijatiedot ovat poistettu ja oppimateriaali on yhä tallella. Voit tarkistaa tämän mm. menemällä vasemmalla olevasta valikosta kohtaan Osallistujat, jossa ei enää pitäisi olla opiskelijoita.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä: helpdesk@utu.fi