TY-Kurssialueen poistaminen

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Opettaja voi poistaa oman kurssialueensa Moodlesta. Mikäli kurssilla on useita opettajia, tulisi poistamisesta sopia yhteisesti. Euroopan unionin tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) oikeuttaa ja velvoittaa säilyttämään tietoa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä. Turun yliopiston osalta säilytysaikapäätös vaatii säilyttämään opiskelijasuoritteita 6 kuukautta. Kun suoritteet ovat arvioitu ja kurssi on päättynyt ja tuo 6kk aika on kulunut, opettaja on velvollinen joko poistamaan kurssin tai nollaamaan kurssin eli poistamaan opiskelijatiedot kurssialueelta.

Kurssimateriaalin arkistointiaika on 2 vuotta kurssin alkamisesta. Pidäthän huolen, että uusimaan tulevalla opiskelijalla on se materiaali tallessa 2 vuoden ajan, joka hänellä on ollut kurssillakin.

Kurssin poistaminen etenee seuraavasti:

  1. Kurssi poistetaan siten, että Hallintatyökalut-lohkosta painetaan nappia, jossa lukee "Siirrä kurssi poistettavaksi".
  2. Piilota kurssi opiskelijoilta: Hallintatyökalut-lohkosta "Piilota kurssi" > tilalle vaihtuu "Näytä kurssi".
  3. Moodle varmistaa, kysymällä, oletko varma. Tähän vastataan "tallenna muutokset", jos kurssi halutaan poistaa. Muussa tapauksessa paina "peruuta". Muuta ei opettajan tarvitse tehdä poistaakseen kurssin.
  4. Tämä siirtää kurssin toiseen kategoriaan, kuten voi todeta kurssin etusivulla otsikon alapuolella murupolusta. Kurssi on tässä "pre-delete"-kategoriassa viisi (5) kuukautta .
  5. Sen jälkeen se automaattisesti siirtyy "delete"-kategoriaan. Tässä kohtaa opettajille lähtee vielä sähköpostilla tieto.
  6. Delete-kategoriassa kurssi on kaksi (2) kuukauden, jonka jälkeen kurssi on poistetaan pysyvästi eikä ole keinoa palauttaa sitä, ellei opettajalla ole aiemmin kurssista otettua varmuuskopiota.

Kurssi on mahdollista palauttaa poistoprosessin aikana niin, että luo uuden kurssialueen ja tuo sinne materiaalit poistokategoriassa olevalta kurssilta. Lisäohjeita kurssin materiaalin tuomisesta uudelle kurssialueelle löytyy ohjeesta: TY-Kurssialueen_sisältöjen_kopioiminen_vanhalta_kurssilta_uudelle_kurssille. Toisin sanoen voit kuitenkin "Siirrä kurssi poistettavaksi" -nappia klikkaamisen jälkeen voi materiaalin itse palauttaa taas käyttöön uudelle kurssialueelle. Vaihtoehtoisesti palautuksen voi tehdä Hallintatyökalut-lohkosta valitsemalla "Palauta kurssi arkistosta" tai kurssikategoriaa muuttamalla, jos merkitset vahingossa aktiivisen kurssin poistettavaksi.

Kurssien automaattinen poisto: Katso TY-Kurssialueen_elinkaari_ja_palautus_poistetuista