TY-Kurssialueen sisältöjen kopioiminen vanhalta kurssilta uudelle kurssille

Loikkaa: valikkoon, hakuunKurssialueen sisältöjen kopioiminen

Voit kopioida Moodlessa kurssiesi sisältöjä toisille kursseillesi. Kopiointi onnistuu, kun olet opettajana sekä uudella että vanhalla kurssilla. Käyttäjät (opiskelijat ja opettajat) tai käyttäjien kurssille tuomat tiedot, kuten keskustelut, tehtävänpalautukset ja arvioinnit eivät kopioidu uudelle kurssille. Voit katsoa kurssialueen sisältöjen kopioinnista myös videomuotoisen ohjeen

Kun haluat kopioida kurssiltasi sisältöjä toiselle kurssillesi, toimi seuraavasti:

1) Tilaa (tarvittaessa) uusi kurssialue tilauslomakkeella

2) Valitse uuden kurssin "Asetukset-lohkossa" Tuo-toiminto. Etsi ja valitse se kurssi, josta haluat kopioida sisältöjä uudelle kurssille.

3) Määrittele "Alkuperäisasetuksista", mitkä sisällöt kurssialueelta kopioidaan. Jos haluat tehdä kopion koko kurssin rakenteesta ja sisällöistä, jätä valituksi kaikki kohdat. Tämä on yleinen toimintatapa. Paina "Seuraava".

4) Seuraavaksi voit valita "Skeeman asetuksista" vielä yksityiskohtaisemmin, mitkä kurssin sisällöt kopioidaan. Oletuksena on valittuna kaikki kurssin sisällöt. Voit valita yhden aktiviteetin tai kopioida kaikki (ja poistaa turhat kopiokurssilta lopuksi). Paina "Seuraava".

5) Paina "Suorita tuonti" ja "Jatka" kunnes tuonti on valmis. Nyt sinulla on uudella kurssialueellasi alkuperäisen kurssialueen rakenne ja sisällöt kopioina.

HUOM! Jos kopioinnin/tuonnin mukana vanhalta kurssilta siirtyi Turnitin-tehtäviä uudelle kurssille, sinun täytyy vielä suorittaa uudella kurssilla kurssin ylläpitotoiminnoista löytyvä Nollaa-toiminto sen oletusasetuksilla! Valitse siis ensin Nollaa-toiminto ja sen Nollaa kurssi -sivun lopusta klikkaa Nolla kurssi -painiketta. Tällöin Turnitin-tehtävät tulevat alustetuiksi oikein.

Tarkista vielä nämä kopioinnin jälkeen

  • Muista muokata uudella kurssilla aktiviteettien ajastukset ja ohjeiden päivämäärät uuden kurssin aikataulun mukaisiksi. Kannattaa myös nimetä kurssit esimerkiksi vuosilukujen avulla selvästi niin, että opiskelijat ja opettajat erottavat ne toisistaan.
  • Tarkista, että uudella kurssillasi on sama määrä aiheita/osioita kuin alkuperäisellä kurssillasi. Saat muutettua kurssin aiheiden/viikkojen määrää kurssin asetuksista tai kurssin ollessa muokkaustilassa kurssin ohjelman oikeasta alakulmasta +/- -kuvakkeista.
  • Jos sinulla on tarve siirtää joidenkin aktiviteettien (esim. keskustelualue, wiki, tietokanta) sisältöjä uudelle kurssille, ota yhteyttä Moodle-tukeen (helpdesk@utu.fi), niin selvitämme, saadaanko haluamasi sisällöt siirrettyä uudelle kurssille.

Voit kysyä lisäohjeita kurssin kopiointiin Moodle-tuesta helpdesk@utu.fi