TY-Kurssialueen nollaus

MoodleDocsista
Versio hetkellä 3. lokakuuta 2023 kello 06.09 – tehnyt Petri Hörkkö (keskustelu | muokkaukset) (→‎Kurssialueen nollaus: Tarkennuksia ohjeeseen)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kurssialueen nollaus

Euroopan unionin tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) oikeuttaa ja velvoittaa säilyttämään tietoa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä. Turun yliopiston osalta säilytysaikapäätös (TY Toiminnanohjausjärjestelmä) vaatii säilyttämään opiskelijasuoritteita 6 kuukautta. Kun suoritteet ovat arvioitu ja kurssi on päättynyt ja tuo 6kk aika on kulunut, opettaja on velvollinen joko poistamaan kurssin, mikäli se ei pidä sisällään opetusmateriaalia (arkistointiaika on 2 vuotta) tai nollaamaan kurssin eli poistamaan opiskelijan henkilötiedot ja suoritteet kurssialueelta.

Ennen kuin nollaat kurssialueen

Varmista, että et ole roolissa opiskelija (Student) tai et ole käyttänyt kurssille tullessasi "Itserekisteröityminen (Student)", jos poistat nollauksen yhteydessä itserekisteröitymistavan. Seuraus, jos olet opiskelijana tai käyttänyt itserekisteröitymistapaa sen poistaessasi => Poistat itsesi kurssilta. Eli varmista, että sinulla on roolina Teacher - ei muita rooleja.


Kun kurssi on luotu Pepistä, osallistujat kurssille tulevat Pepistä (roolit: Peppi-Student ja Peppi-Teacher). Varmistathan, että Pepistä poistetaan myös linkki kurssialueelle (poistaa myös opettajalta pääsyn kurssialueelle ellei roolina ole Teacher, katso edellinen linkki):

  • Mene Pepin toteutukselle
  • Valitse "Oppimisympäristöt"
  • Klikkaa Moodle kurssin linkin perässä olevaa painiketta ja valitse "Poista"
    Peppi-oppimisymparistot-linkin poisto.png

Nollaus

Yleinen kurssialueen nollauksen ohje

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä: helpdesk@utu.fi