TY-Kurssialueen sisältöjen kopioiminen vanhalta kurssilta uudelle kurssille

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Kurssialueen sisältöjen kopioiminen

Voit kopioida Moodlessa kurssiesi sisältöjä toisille kursseillesi. Kopiointi onnistuu, kun olet opettajana sekä uudella että vanhalla kurssilla. Käyttäjät (opiskelijat ja opettajat) tai käyttäjien kurssille tuomat tiedot, kuten keskustelut, tehtävänpalautukset ja arvioinnit eivät kopioidu uudelle kurssille.

Kun haluat kopioida kurssiltasi sisältöjä toiselle kurssillesi, toimi seuraavasti:

1) Tilaa (tarvittaessa) uusi kurssialue tilauslomakkeella

2) Uudella kurssilla klikkaa oikeasta yläkulmasta rataskuvaketta Boost ratas.PNG ja sitten avautuvasta valikosta Tuo. Etsi ja valitse se kurssi, josta haluat kopioida sisältöjä uudelle kurssille.

3) Määrittele "Alkuperäisasetuksista", mitkä sisällöt kurssialueelta kopioidaan. Jos haluat tehdä kopion koko kurssin rakenteesta ja sisällöistä, jätä valituksi kaikki kohdat ja klikkaa '"Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen'", jolloin pienen odotuksen jälkeen tuonti on valmis. Jos haluat tehdä vielä valintoja mitä sisältöjä haluat tuoda vanhalta kurssilta, niin klikkaa '"Seuraava'".

4) Seuraavaksi voit valita "Skeeman asetuksista" vielä yksityiskohtaisemmin, mitkä kurssin sisällöt kopioidaan. Oletuksena on valittuna kaikki kurssin sisällöt. Voit valita yhden aktiviteetin tai kopioida kaikki (ja poistaa turhat kopiokurssilta lopuksi). Paina "Seuraava".

5) Paina "'Suorita tuonti'" ja "'Jatka'" kunnes tuonti on valmis. Nyt sinulla on uudella kurssialueellasi alkuperäisen kurssialueen rakenne ja sisällöt kopioina.

HUOM! Jos kopioit/toit Turnitin-tehtäviä uudelle kurssille, sinun täytyy vielä suorittaa uudella kurssilla kurssin oikean yläkulman ratasvalikon Boost ratas.PNG takaa löytyvä Nollaa-toiminto sen oletusasetuksilla! Valitse siis ensin Nollaa-toiminto ja sen Nollaa kurssi -sivun lopusta klikkaa Nolla kurssi -painiketta. Tällöin kurssille kopioidut/tuodut Turnitin-tehtävät tulevat alustetuiksi oikein.

Tarkista vielä nämä kopioinnin jälkeen

  • Muista muokata uudella kurssilla aktiviteettien ajastukset ja ohjeiden päivämäärät uuden kurssin aikataulun mukaisiksi. Kannattaa myös nimetä kurssit esimerkiksi vuosilukujen avulla selvästi niin, että opiskelijat ja opettajat erottavat ne toisistaan.
  • Tarkista, että uudella kurssillasi on sama määrä aiheita/osioita kuin alkuperäisellä kurssillasi. Saat lisättyä kurssin aiheiden/viikkojen määrää kurssin ollessa muokkaustilassa kurssin ohjelman oikeasta alakulmasta +Lisää aiheita -toiminnosta.
  • Jos sinulla on tarve siirtää joidenkin aktiviteettien (esim. keskustelualue, wiki, tietokanta) sisältöjä uudelle kurssille, ota yhteyttä Moodle-tukeen (helpdesk@utu.fi), niin selvitämme, saadaanko haluamasi sisällöt siirrettyä uudelle kurssille.

Voit kysyä lisäohjeita kurssin kopiointiin Moodle-tuesta helpdesk@utu.fi