Moduulien yleiset asetukset aineistoissa

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Moduulien yleiset asetukset aineistoissa.


Moodle 2.8
  • Aineistoille ja aktiviteeteille yleiset moduulien asetukset ovat periaatteiltaan toisiaan vastaavat, mutta aineistoille on vähemmän vaihtoehtoja.
  • Moduulien yleiset asetukset näkyvät aina kunkin aktiviteetin asetuksissa. Avaa aktiviteetti ja valitse Asetukset-lohkon kohta "Muokkaa asetuksia". Moduulien yleiset asetukset ovat aktiviteettiasetusten sivun alareunassa.
  • Jos et näe kaikkia niitä asetuksia, jotka näkyvät alla olevissa kuvissa, klikkaa painiketta Näytä kaikki asetussivun oikeassa ylänurkassa.
m28 moduulien yleiset aineistoissa.png
m28 rajoita paasy.png

Moduulien yleiset asetukset

 

  • Näytetään opiskelijoille: Aineisto näytetään tallentamisen jälkeen oletusarvoisesti opiskelijoille. Jos haluat julkaista aineiston opiskelijoille myöhemmin, valitse "Piilota". Mikäli koko aihe/osio on piilotettu, näkyvät kaikki siihen lisätyt aineistot oletuksena piilotettuna opiskelijoilta. Tämä asetus vastaa muokkaustilassa opettajalle näkyvää silmä-kuvaketta (117309633.png silmä auki = aineisto näytetään, m244 silmä-kiinni-ikoni.png silmä kiinni = aineisto piilotetaan).
  • Tunnistenumero: Tunnistenumero määritellään vain siinä tapauksessa, että kurssin arvioinnit halutaan laskea oman laskukaavan mukaan. Katso tarkemmin sivulta: Kurssilla annetut arvioinnit (Asetukset-lohko - Arvioinnit) ja tarkempi ohje laskukaavan määrittämiseen. Jos et määrittele omia laskukaavoja, jätä tunnistenumero tyhjäksi.

Rajoita pääsy

Voit rajata aineistoon pääsyä ja näkyvyttää haluamiesi kriteerien mukaisesti:

m28 rajoita paasy2.png

Huom. Jos sinulla ei näy kaikki yllä olevan kuvan vaihtoehdot esim. Ryhmä, se johtuu siitä ettei kurssillasi ole vielä luotuna yhtään ryhmää eikä opiskelijoita ole jaettu niiden jäseniksi.

Suoritusten seuranta

Mikäli moduulien yleisissä asetuksissa näkyy kohta "Suoritusten seuranta" olet ottanut erikseen opiskelijoiden edistymisen seurannan käyttöösi kurssialueen yleisistä asetuksista. Suoritusten seurannassa tarjolla olevat asetusvaihtoehdot vaihtelevat sen mukaan, mitä sisältöä olet lisäämässä. Lähtökohtaisesti aineistoissa on tarjolla opiskelijan itse lisäämä suoritusmerkintä (manuaalinen) ja automaattimerkintä aineiston avaamisesta. Lue aiheesta lisää sivulta Suoritusten seuranta.


Katso tarvittaessa eri Moodle-versioiden mukaiset ohjeet omilta sivuiltaan: Moduulien yleiset asetukset aineistoissa 2.6