Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Etusivu.

Etusivu

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tervetuloa

Tervetuloa Moodle Docs -sivustolle! Näille sivuille on on koottu kaikille Moodlen käyttäjille yhteinen, suomenkielinen Moodle 2.x -dokumentaatio. Moodle Docs on siis Moodlen ohjeistus, joka kaiken aikaa kehitetään edelleen Moodle-versioiden mukaisesti muokata. Alta löytyvä opettajan opas perustuu Helsingin yliopiston opetusteknologiakeskuksessa laadittuun opettajan oppaaseen, joka on siirretty 2013 alkuvuodesta tänne muidenkin Moodle-käyttäjien hyödynnettäväksi. Tästä johtuen esim. linkit usein kysyttyihin kysymyksiin ohjaavat tällä hetkellä Helsingin yliopiston wikipalveluun (avoin kaikille.)


Moodle-oppaita

Moodlerinki

Moodlerinki on itseorganisoituva, suomalaisten oppilaitosten ja niiden yhteistyökumppaneiden, lähinnä opetuksen kehittäjien ja ylläpitäjien, verkosto. Moodlerinki kokoontuu tarpeen mukaan, yleensä pari kertaa lukuvuodessa (syksyisin ja keväisin). Moodleringin tapaamisen järjestävää tahoa on tarkoitus kierrättää vuorotellen eri korkeakoulujen välillä. Katso myös Tapaamisen järjestäjän muistilista.

Moodleringin muistiot vuosilta 2008-2014 löytyvät Helsingin yliopiston wikipalvelusta. Vuodesta 2015 yhteistyöverkosto kirjaa tapaamisten asialistat, muistiot & ilmoittautumiset tänne docs.moodle.orgin alle. Syksyn 2016-tapaaminen löytyy 3x-dokumentaatiosta. Moodleringin toimintaa ja muutakin Moodle-yhteistyötä varten on myös perustettu postilista: moodle-fi at uta.fi. Listalle liittymisen ohjeet ja arkisto.


Aiheesta muualla

Ohjeet

Sivuja on helppo muokata - kannattaa ensin harjoitella muokkaamista hiekkalaatikossa. Harjoittele hiekkalaatikossa perustoiminnot ja tutustu muokkauksen suosituksiin, ennen kuin muokkaat varsinaisia sisältöjä, erityisesti oppaita.