Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Tietoja Moodlesta.

Tietoja Moodlesta

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Moodle on ohjelmisto, jonka avulla voi luoda verkkokursseja ja web-sivustoja. Se on jatkuva kehitysprojekti, jonka tarkoituksena on tukea sosiaalista konstruktionismia opetuksessa ja opiskelussa.

Moodle on täysin vapaa ja ilmainen, vapaan lähdekoodin ohjelmisto (GNU Public Licensen alaisena). Se tarkoittaa, että sisältö on tekijänoikeuksien alaista, mutta sinulla on enemmän oikeuksia siihen. Sinulla on oikeus kopioida, käyttää ja muokata Moodlen antamaa sisältöä. Sinun täytyy kuitenkin hyväksyä seuraava: Sinun täytyy kertoa tiedon lähde muille; ei muokata tai poistaa alkuperäistä lisenssiä ja tekijänoikeuksia ja käyttää samaa lisenssiä työsi muihin osa-alueisiin. Lue lisenssi saadaksesi lisää tietoja tai ota yhteyttä tekijänoikeuksien haltijaan suoraan kysyäksesi kysymyksiä.

Moodle voidaan asentaa mille tahansa tietokoneelle, jolla voi suorittaa PHP:tä, ja joka voi tukea SQL-tyyppistä tietokantaa (esimerkiksi MYSQLiä). Sitä voidaan käyttää joko Windowsissa tai Macintosh -käyttöjärjestelmissä sekä useissa eri Linuxeissa (esimerkiksi RedHatissa tai Debian GNUssa. Moodlella on myös useita yhteistyökumppaneita, jotka voivat auttaa sinua tiedoillaan tai jopa säilyttää Moodle -sivustoasi.

Tule moodlaamaan kanssamme!

Katso myös

Allaolevat linkit ohjaavat sinua eri materiaaleihin.