Moduulien yleiset asetukset aineistoissa

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Huom.: Katselet tällä hetkellä Moodlen 3-version ohjeita. Uudemmat ohjeet löydät Opettajan Moodle-oppaan 4x-versiosta.

Aineistoille ja aktiviteeteille yleiset moduulien asetukset ovat periaatteiltaan toisiaan vastaavat, mutta aineistoissa on vähemmän asetuksia.

Moduulien yleiset asetukset löydät kunkin aineiston asetuksista. Pääset asetuksiin joko

a) laittamalla kurssin muokkaustilan päälle ja klikkaamalla aineiston perässä olevaa Muokkaa-valikkoa tai

b) avaamalla aineiston ja klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Boost ratas.PNG ratas-symbolia (vanhemmissa versioissa Asetukset-lohkon kohta "Muokkaa asetuksia"). Moodle 3.6


Jos et näe kaikkia ao. kuvissa näkyviä asetuksia, klikkaa painiketta Näytä kaikki (oikea ylänurkka).

m28 moduulien yleiset aineistoissa.png
m28 rajoita paasy.png

Moduulien yleiset asetukset

  • Näytetään opiskelijoille: Aineisto näytetään tallentamisen jälkeen oletusarvoisesti opiskelijoille. Jos haluat julkaista aineiston opiskelijoille myöhemmin, valitse "Piilota". Mikäli koko aihe/osio on piilotettu, näkyvät kaikki siihen lisätyt aineistot oletuksena piilotettuna opiskelijoilta. Tämä asetus vastaa muokkaustilassa opettajalle näkyvää silmä-kuvaketta (117309633.png silmä auki = aineisto näytetään, m244 silmä-kiinni-ikoni.png silmä kiinni = aineisto piilotetaan).
  • Tunnistenumero: Tunnistenumero määritellään vain siinä tapauksessa, että kurssin arvioinnit halutaan laskea oman laskukaavan mukaan. Katso tarkemmin sivulta: Kurssilla annetut arvioinnit ja tarkempi ohje laskukaavan määrittämiseen. Jos et määrittele omia laskukaavoja, jätä tunnistenumero tyhjäksi.

Rajoita pääsy

Voit rajata aineistoon pääsyä ja näkyvyyttä haluamiesi kriteerien mukaisesti:

m28 rajoita paasy2.png

Huom. Jos sinulla ei näy kaikki yllä olevan kuvan vaihtoehdot esim.

  • Ryhmä > kurssillasi ei ole ryhmiä.
  • Aktiviteetin suoritus > edistymisen seuranta ei ole laitettu päälle kurssin asetuksiin.

Suoritusten seuranta

Jos moduulien yleisissä asetuksissa näkyy kohta "Suoritusten seuranta" on kurssillasi opiskelijoiden edistymisen seuranta käytössä, ks. Muokkaa asetuksia.

Suoritusten seurannassa tarjolla olevat asetukset vaihtelevat sen mukaan, mitä sisältöä olet lisäämässä. Lähtökohtaisesti aineistoissa on tarjolla opiskelijan itse lisäämä suoritusmerkintä (manuaalinen) ja automaattimerkintä aineiston avaamisesta. Ks. Suoritusten seuranta. |}