Tuo

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodle 3.3

Huom. Katselet tällä hetkellä Moodlen 3-version ohjeita. Uudemmat ohjeet löydät Opettajan Moodle-oppaan 4x-versiosta: https://docs.moodle.org/4x/fi/Tuo

Tuo-toiminnolla opettaja voi kopioida kurssejaan. Voit kopioida joko koko kurssin tai vain osan kurssista esim. yksittäisen tentin kysymyksineen. Opiskelijoiden tiedot yms. tuotokset eivät kopioidu.

Materiaalien ja tehtävien kopiointi kurssialueelta toiselle Tuo-toiminnolla

Katso video (Helsingin yliopisto) tai lue ohje alta: Moodle 3.5

Kun olet opettajan roolissa sekä alkuperäisellä että uudella kurssialueella, sinulla on oikeudet kopioida/monistaa kurssien sisältöjä alueelta toiselle. Opiskelijoiden tuotokset, suoritustiedot ja jäsenyys eivät kopioidu Tuo-toiminnolla. Voit kopioida kurssin kaikki sisällöt (aineistot ja aktiviteetit) ja rakenteet (osiot/aiheet ja lohkot), tai vain osan niistä, esim. yksittäisen tentin kysymyksineen.

  1. Jos sinulla ei vielä ole kurssia, jonne haluat sisältöjä kopioida tilaa ensin uusi, tyhjä kurssialue.
  2. Tarkista Moodle-alueen nimi, jonka haluat kopioida. Tarvitset alueen nimen seuraavassa vaiheessa.
  3. Mene Moodle-alueelle, jonne haluat kopioida sisällön ja klikkaa oikealta Asetukset-valikkoa ja sieltä Tuo (Moodlen aiemmat versiot ks. Asetukset-lohko).
  4. Etsi ja valitse kurssi, jolta tiedot tuodaan. Moodle näyttää listassa ensimmäiset 10 kurssia, joilla olet opettajana. Jos haluamasi kurssi ei suoraan näy listassa, käytä Hae-toimintoa (kurssialueen nimellä tai lyhenteellä).
  5. Valitse kopioitava kurssi ja klikkaa Jatka.
  6. Määrittele perusasetukset, joiden mukaisesti sisällöt kurssialueelta kopioidaan. Jos haluat tehdä kopion koko kurssin rakenteesta & sisällöistä, valitse kaikki kohdat. Huom. Jos haluat kopioida Tentti-aktiviteetin kysymyksineen, valitse myös kohta Sisällytä kysymyspankki.
  7. Klikkaamalla Seuraava-painiketta pääset valitsemaan tarkemmin, mitkä osat kurssista kopioidaan (yksittäisten aineistojen ja aktiviteettien tasolta). Jos kopioit kaiken, klikkaa Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen.
m33 Tuo Import Settings.PNG

Sisällytä -sivulla valitset aineisto ja aktiviteetti kerrallaan, mitä kopioidaan. Voit halutessasi rastittaa vaikka vain yhden aktiviteetin. Lopuksi klikkaa Seuraava.

m28 tuo4.png

8. Valitse tämän jälkeen vielä "Seuraava" ja "Suorita tuonti" ja "Jatka", kunnes kopiointi on kokonaan valmis.

Lopussa sinulla on uudella kurssialueellasi alkuperäisen kurssialueen rakenne ja sisällöt kopioina.

Muistathan muokata uudella kurssilla aktiviteettien ajastukset ja ohjeiden päivämäärät uuden opetuksesi mukaisiksi! Kannattaa myös nimetä kurssit selvästi niin, että opiskelijat ja opettajat erottavat eri versiot toisistaan esim. lukukauden mukaan.

Kun opettajan roolilla tuo aktiviteetteja, joihin on laitettu ajastus, muuttuvat päivämäärät suhteessa Moodle-alueen aloituspäivämäärään. Esim. jos alkuperäisen Moodle-alueen aloituspäivämäärä oli 6.10. ja tenttiaktiviteetti oli laitettu alkamaan 12.10., niin on siinä oli kuusi päivää välissä. Uuden alueen aloituspäivämäärä on 21.10. jolloin tuomisen yhteydessä tentin aloituspäivämäärä muuttuu 27.10. eli 6 päivää myöhemmäksi. Jos muuttaa uuden Moodle-alueen aloituspäivämääräksi saman kuin alkuperäisessä, pysyvät myös päivämäärät samoina. Moodle-alueen aloituspäivämäärän muutat Moodle-alueen asetuksissa.

Orvot aktiviteetit (versio 3.0)

Moodle 3.0

Moodlen versiosta 3.3 lähtien ei ole ns. orpoja aktiviteetteja vaan Tuo-toiminto luo automaattisesti oikean määrän aiheita/osioita.

Tarkista lopuksi myös, että uudella kurssillasi on sama määrä aiheita / osioita keskipalstassa kuin alkuperäisellä kurssillasi, jotta kaikki sisällöt näkyvät. Muuten Moodle varoittaa sinua ns. orvoista aktiviteeteista. Saat lisättyä ja vähennettyä aiheita/viikkoja/osioita kurssin asetuksista (Kurssiformaatti > Viikkojen/aiheiden määrä) tai suoraan sivun alareunan plus- ja miinus -painikkeista (muokkaustilan ollessa päällä):

Kurssipohjat

Joillakin organisaatioilla on kurssipohjia käytössä, lue niistä lisää oman organisaatiosi ohjeista. Esim. Helsingin yliopistossa kurssipohjia on käytössä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä