IMS-sisältöpaketti

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: IMS-sisältöpaketti.


Lisää aineisto / IMS-sisältöpaketti

Voit lisätä IMS -standardin mukaan luotuja sisältökokonaisuuksia. Lisätietoja: [[1]]

Nellistä aineistoja opiskelijoille

Tärkein tämän aineistotyypin käyttötapa on tuoda Nelliportaalista kokoteksti- tai viitetietoja Moodleen opiskelijoiden saataville. Ajatuksena siis on, että opettajana sinun ei tarvitse kirjoittaa käsin lähdeluetteloa tai kopioida jokaista lähdeartikkelia Nellistä pdf-tiedostona itsellesi ja edelleen Moodleen, vaan voit tehdä Nellissä koko aineistosta nipun, jonka tuot Moodleen. Käytännössä kokotekstit ja viitteet eivät tällöin kopioidu Moodleen, vaan saat aikaan linkin, josta muodostuu katseluyhteys Moodlesta Nelliin.

Huomioitavia rajoituksia

Opiskelijat voivat katsoa tekemäsi haun tuloksia ollessaan Helsingin yliopiston verkossa sekä kotoa/ omalta kannettavalta tietokoneeltaan joko VPN-yhteydellä tai erikseen Nelliin Nelliportaali.fi:n kautta kirjautumalla (Haka-kirjautuminen muiden korkeakoulujen tunnuksilla). Nelli-sisältöjen näkyvyys Moodlessa oleville opiskelijoille rajoittuu myös heidän Nelli-käyttöoikeuksiensa mukaan. Nelliinhän on jokaisella yliopistolla omat lisenssinsä, joten muiden kuin Helsingin yliopiston opiskelijat saavat nähdä aineistot, jos heidän omalla yliopistollaan on ko. aineiston käyttöoikeus.

Ohje Nelli-aineiston näyttämisestä Moodlessa

Tähän löytyy ohje pdf-tiedostona.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten tuon viitetietoja Nellistä Moodleen?