Kalenteri

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Kalenteri.


Kurssille voidaa lisätä kalenteri-lohko. Kaikki kalenteriin tehdyt merkinnät näkyvät automaattisesti myös Tulevat tapahtumat -lohkossa (mikäli sellainen kurssille lisätään). Moodle luo automaattisesti kalenteriin merkintöjä joissain tilanteissa, esimerkiksi kun luo uuden, ajastetun Tehtävä-aktiviteetin tai ajastetun Tentin kurssille.

Kalenterin saat lisättyä Lisää lohko > Kalenteri. Kuukauden nimestä pääset lisäämään uusia tapahtumia, jotka eivät jo ole ajastettuja kurssilla (tehtävät, tentit yms.). Kalenteriin voidaan tehdä merkintöjä eri käyttäjäryhmille ja ne ilmaistaan värikoodein. Vihreä on järjestelmän pääkäyttäjän väri koko Moodlea koskeville tiedotteille. Opiskelijat voivat tehdä vain omia merkintöjä, mutta opettaja voi tehdä kalenterimerkintöjä koko kurssille tai ryhmille erikseen.

124322598.png


Huomioitavaa lohkossa Kalenteri!

Älä lisää kurssillesi Kalenteri -lohkoa jos käytä Tehtävä-aktiviteettia tenttien tekemiseen tai muusta syystä haluat piilottaa tehtävän kuvauksen ennen palauttamisen alkamisajankohtaa. Kalenteri nimittäin julkaisee myös piilotettavaksi tarkoitetut Tehtävän kuvaustekstit (eli tehtävänannon), jolloin opiskelija näkee sen kalenterin kautta, vaikka tehtävän kuvaus ei olisi Tehtävän kautta vielä saatavilla.