Osallistujat

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Osallistujat.


Osallistujat-toiminnallisuus löytyy jokaiselta Moodle-kurssialueelta Navigointi-lohkon kautta ko. kurssin kohdasta. Sieltä kaikki kurssialueen osallistujat näkevät kaikki kurssialueen osallistujat. Sitä kautta osallistujille, siis kaikille tai vain osalle, opettajilla on mahdollisuus laittaa sähköpostiin lähtevän viestin. Huomaa, että tätä kautta lähetettävistä viesteistä ei jää kopiota kurssialueelle, joten jos haluat säästää viestistä kopion itselläsi, laita myös itsesi viestin vastaanottajiin. Jos opettajana haluat laittaa viestejä kaikille kurssilaisille, järkevin tapa on käyttää kurssialueen Uutiset-keskustelualuetta. Jos haluat laittaa Moodlen sisäisiä viestejä, jotka jäävät Moodleen talteen, käytä Kirjautuneet osallistujat -lohkoa.

Viesti laitetaan rastittamalla halutut vastaanottajat Valittu-sarakkeesta (sivun alareunassa on myös Valitse kaikki -painike) ja valitsemalla sivun alareunan pudotusvalikosta vaihtoehto Lisää/lähetä viesti.

Huom: Jos kurssin osallistujia on paljon, heidät on luultavasti listattu usealla sivulla. Tällöin et voi rastittaa viestin vastaanottajia usealta sivulta, vaan yhdeltä sivulta kerrallaan. Saat kuitenkin näkyviin kaikki kurssin osallistujat sivun alareunan tekstilinkin Näytä kaikki n kpl kautta.

Opettaja näkee kurssilla kaksi Osallistujat-sivua eli yllämainitun kohdan lisäksi Käyttäjähallinnan alta löytyvän Osallistujat -sivun, jossa voi säädellä kurssin osallistujia esim. lisätä opettajia ja opiskelijoita kurssille.