Kurssin hallinta Moodlessa

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodle 3.0


Moodlessa kurssi on alue tai työskentelytila, johon opettaja rakentaa perussisällöt eli lisää aineistoja ja aktiviteetteja. Kurssi voi olla yksinkertainen aineistosivu, jolta osallistujat lataavat esityksiä ja muita tiedostoja, tai monipuolinen kurssi, joka sisältää erilaisia tehtäviä, joissa oppiminen edistyy vuorovaikutteisesti. Videossa What is a course? on esimerkkejä englanniksi.

Kurssi koostuu keskipalstasta, joka sisältää tehtäviä, ja sivupalstoista, joissa on lohkoja. Opettaja hallitsee kurssin ulkoasua ja voi muokata sitä muokkaustilan ollessa päällä. Osallistujien edistymistä voi opettaja havainnoida kurssilla monilla tavoilla, myös lokitietoja ja raportteja hyödyntäen.

Osallistujia voi kurssille lisätä eri tavoillla: opettaja voi tehdä sen käsin, ylläpitäjä "automaattisesti" tai opiskelijoiden voi antaa liittyä kurssille itse itserekisteröitymistä ja kurssiavainta käyttäen. Osallistujia voi myös lisätä ryhmiin, jos on tarpeen erotella heitä muista saman kurssin käyttäjistä tai jos tehtäviä on tarpeen eriyttää.


Lyhyesti: Pikaopas opettajalle ja UKK.

Katso myös

Ohjeistuksia voi hakea myös luokkien mukaan: Tutustu, Rakenna, Opeta, Lopeta ja Organisaatiokohtaiset