Kurssialueen uudelleenkäyttö

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kun haluat tyhjentää kurssialueen opiskelijoista, palautetetuista tehtävistä ja arvioinneista, käytä Nollaa-toimintoa. Aineistot ja aktiviteetit säilyvät kurssialueella ennallaan.

Kurssialuetta ei kuitenkaan suositella käytettäväksi uudestaan. Kun haluat käyttää kurssin materiaalit ja tehtävät uudestaan kurssin seuraavalla kurssilla, kopioi kurssi "Tuo"-toiminnolla.

Kurssin nollaaminen

Käytä Nollaa-toimintoa, kun haluat poistaa kurssialueelta opiskelijatiedot ja opiskelijoiden tuotokset kuten tehtävien palautukset, keskusteluviestit, tenttivastaukset jne. Halutessasi voit tehdä kurssista varmuukopion, jos pelkäät poistavasi jotain, mitä et haluakaan.

  1. Mene Toimintovalikkoon (ratas-ikoni oikealla ylhäällä) > Nollaa.
  2. Valitse poistettavat tiedot. Huom. ÄLÄ valitse Roolit-kohdasta Teacher'iä - tällöin poistat myös itsesi!
  3. Nollaa kurssi.
  4. Jatka. Nyt nollaus on tehty.


Aineistot ja aktiviteetit säilyvät kurssialueella ennallaan. Aktiviteetit ja aineistot voit poistaa käsin esim. poistamalla aihealueen/osion tai yksitellen.

Kun opiskelija, jolla on palautuksia, palautetaan kurssialueelle, myös hänen suorituksensa palautuvat.

Muita keinoja poistaa opiskelijoita

Opiskelijoita voi poistaa Osallistujat-kohdasta Navigointi-valikkosta.

  • Yksitellen: Klikkaa nimirivin lopussa olevaa roskakoria.
  • Valitse opiskelijat, jotka haluat poistaa ja valitse listan lopussa olevasta pudotusvalikosta Poista valitut opiskelijat.

Jos opiskelijat ovat itserekisteröityneet kurssille ja haluat poistaa kaikki ko. opiskelijat kurssilta kerralla, poista rekisteröitymistapa:

  1. Valitse oikealta Osallistujat Navigointi-valikkosta.
  2. Klikkaa oikealta ylhäältä Toimintovalikko (ratas-symboli) > Osallistujien lisäämistavat.
  3. Klikkaa Muokkaa-sarakkeesta roskakoria.

Päivitä vanha kurssi uuteen

Jos kurssialuetta käytetään toisen kurssin pitoon, sen nimen, lyhenteen ja kuvauksen voi muuttaa kurssialueen asetuksissa (Asetukset-valikko/Muokkaa asetuksia).

Katso oman organisaatiosi arkistointiohjeet

Organisaatiokohtaisista ohjeista löydät oman organisaatiosi arkistointiohjeet ja lisätietoja kurssien elinkaaresta. Osassa organisaatioissa, kuten Helsingin yliopistossa on käytössä kurssialueiden automaattinen poistoprosessi.