Perusta uusi kurssialue

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Perusta uusi kurssialue.


Moodle 2.8

Katso oman organisaatiosi kurssialueiden tilauskäytännöt tarkemmin sivulta Organisaatiokohtaiset -ohjeet.

Tyhjä kurssialue ja kurssipohjat

Kurssialueet tilataan usein oman organisaation Moodle-ylläpidolta joko ko. Moodlesta löytyvällä lomakkeella tai sähköpostitse.

Uudella kurssialueella on usein valmiina vain muutama lohko, esimerkiksi Uutiset-alue sekä lohkot "Viimeisimmät uutiset", "Navigointi" ja "Asetukset". Keskipalstassa on oletusarvoisesti tietty määrä osioita/aiheita, joiden määrää pystyt säätelemään itse. Aiheita voi olla vaikka omansa jokaiselle teemalle tai viikolle.

Tyhjänä perustettu, uusi kurssialue näyttää esim. Helsingin yliopiston Moodlessa alla olevan kuvan mukaiselta. Opettajan tehtäväksi jää luoda aineistot ja aktiviteetit alueelle opiskelijoita varten.

Omat kurssit löydät Moodlesta aina ns. Katsaus kursseistani -sivulta heti kirjautumisen jälkeen (jos otsikko on harmaalla värillä, kurssialue on opiskelijoilta suljettu). Jos et löydä kurssialuetta Katsaus kursseistani -sivulta, tarkista, että osaa kursseistasi ei ole piilotettu.

Pääset aloittamaan opettajana tai kurssin hallinnoijana kurssin sisällön suunnittelun, kun valitset kurssialueella Muokkaustilan päälle. Muokkaustilan toiminnoista on oma ohjesivunsa. Alkuvaiheessa kannattaa käyttää hetki kurssialueen perusasetusten parissa.

m29 kurssinetusivu.png

Kurssin valmistelua helpottaa sisältöjen tuominen toiselta Moodle-kurssilta tai esivalmistellun kurssipohjan käyttäminen. Kurssipohjaa pystyy myös muokkaamaan omiin tarpeisiin sopivaksi.

Tyhjän kurssialueen valmiit lohkot

Vasemmalla

  • Navigointi: Linkit Moodlen etusivulle, sivuston seuranta, oma Profiili, omat kurssit (viisi ensimmäistä "Katsaus kursseistani" listasta) sekä aina kurssikohtaisesti kunkin kurssin aiheet, osallistujat ja raportit.
  • Asetukset: Kurssialueen ylläpito (käydään läpi tarkemmin omassa ohjeessaan)

Oikealla

  • Viimeisimmät uutiset: Uutiset-keskustelualueelle kirjoitetut viestit näkyvät tässä lohkossa. Voit halutessasi poistaa lohkon kurssiltasi, silti Uutiset-palsta säilyy kurssialueella.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset
Mikä on kurssialueeni osoite?
Miten muokkaan kurssialueeni visuaalista ilmettä?
Miten saan vanhat kurssit pois kurssilistastani?]
Miten voin kopioida sisältöjä toiselta kurssialueelta toiselle?]
Miten perustan uuden kurssialueen?
Miten arkistoin kurssialueeni?
Miksi en näe kaikkia kurssisisältöjä kurssialueellani?
Miten vaihdan kurssialueeni nimeä tai lyhennettä?
Miten avaan tai suljen kurssialueeni (näkyvyys opiskelijoille)?
Miksi kurssialueellani on otsikot valmiina?