Asetukset-lohko

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tätä sivua ollaan päivittämässä ja se on vielä keskeneräinen, katso tarvittaessa englanninkielinen dokumentaatio tai Moodlen 3-version ohjeet.Jos käytät Moodlen versiota 3.2 tai uudempaa, ks. Asetukset-valikko.

Asetukset

Asetukset-lohkosta hallitaan valtaosaa kurssin toiminnoista ja asetuksista. Asetukset lohko on ns. mukautuva lohko eli siinä näkyy aina sen kohdan asetukset, jota olet työstämässä. Kurssialueen etusivulla näet aina nämä toiminnot Asetukset-lohkossa:

Asetukset lohko.png

Kurssin ylläpito

Muokkaustila päälle: Pääset rakentamaan kurssiasi vain muokkaustilan ollessa päällä. Sama toiminto kuin oikeassa yläkulmassa oleva painike.

Muokkaa asetuksia: Kurssialueen perusasetukset, kuten kurssin nimi, lyhenne, keskiosassa olevien aihelaatikoiden / viikkojen lukumäärä sekä kurssin näkyvyys opiskelijoille (suljettu/avoinna).

Kurssin suoritus: Jos kurssilla on suoritusten seuranta päällä, tämä tulee näkyviin. ks. video Activity Completion Enhancements In Moodle 3.3 Malline:Moodle 3.3

Käyttäjähallinta: Opettajien ja opiskelijoiden lisääminen kurssialueelle sekä ryhmätoiminnot (opiskelijoiden jako ryhmiin).

Suodattimet: Voit laittaa suodattimia päälle ja poistaa käytöstä sivuston tietyssä osassa. Suodattimia ovat esim. sanaston automaattilinkitys ja monikielinen sisältö kurssilla.

Raportit: Erilaisia tilastoja ja seurantaraportteja opiskelijoiden työskentelystä kurssialueellasi.

Arvioinnit tai Arviointikirjan asetukset: Kurssisuoritusten tarkastelu taulukkomuodossa, kurssin loppuarvosanan laskeminen ja asteikot.

Tavoitteet: Kurssin oppimistavoitteiden luominen ja tarkastelu. Tavoitteita voidaan hyödyntää osana arviointeja.

Varmuuskopiointi: Ota kurssistasi säännöllisesti varmuuskopio. Järjestelmä luo kurssistasi zip-tiedoston. Varmuuskopiot voidaan palauttaa kurssiksi (tietyin ehdoin) myös muiden organisaatioiden Moodle-järjestemissä.

Palauta: Varmuuskopioiden palauttaminen uudelleen Moodleen. Varmuuskopioita voi palauttaa ilman käyttäjätietoja.

Tuo: Voit tuoda omien kurssiesi valmiita rakenteita, sisältöjä, aineistoja tai yksittäisiä aktiviteetteja uudelle kurssille. Tuo on siis tapa monistaa kurssin sisältöjä toiselle kurssille. Tuo-toiminto valitaan aina kohdekurssilla (siellä minne tuodaan).

Nollaa: Voit valita ja poistaa tapahtumia kurssialueeltasi, esimerkiksi kaikkien keskustelualueiden kaikki viestit, tai tyhjentää kurssialueen kokonaan opiskelijoista seuraavaa kurssikertaa varten. Osallistujien poistamiseen on yksityiskohtaisempi ohjesivunsa.

Kysymyspankki: Pääset luomaan uusia kysymyskategorioita ja kysymyksiä käytettäväksi Tentti-aktiviteetissa.

Roskakori: Voit palauttaa poistamiasi aktiviteetteja ja aineistoja.

Vaihda roolia

Voit tarkastella kurssialuettasi opiskelijan esikatselunäkymässä valitsemalla roolin Student/Opiskelija. "Palaa omaan rooliisi" linkistä pääset takaisin opettajan näkymään.

Huom. Moodlen 3.2-versiosta lähtien Vaihda roolia -kohta löytyy käyttäjävalikosta. Malline:Moodle 3.2

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten muokkaan "Katsaus kursseistani" -sivua?
Miten voin kopioida sisältöjä toiselta kurssialueelta toiselle?
Miten perustan uuden kurssialueen?
Miten arkistoin kurssialueeni?
Miksi kurssialueeni ei näy Omat kurssini -listassa?
Miten varmuuskopioin kurssialueeni?