Kirjautuneet osallistujat

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kirjautuneet osallistujat -lohko

Kirjautuneet osallistujat -lohko näyttää kurssialueella ne käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet kurssille 5 minuutin sisällä. Opiskelija näkee siitä esimerkiksi, jos kurssin opettaja on hänen kanssaan yhtä aikaa kurssialueella, tai ryhmän jäsenet näkevät toisensa. Lohko on erityisesti hyödyllinen kurssialueilla, joissa käytetään Chat-aktiviteettia tai muita reaaliaikaisen vuorovaikutuksen välineitä.

Jos pidät hiiren kursoria jonkun nimen päällä, saat näkyviin kuinka kauan sitten henkilö on viimeksi "nähty" kurssilla. Vaikka osallistuja olisi kirjautunut kurssille viimeisen viiden minuutin aikana, se ei välttämättä tarkoita sitä, että osallistuja on parhaillaan kirjautuneena. Jos kurssille on määritetty erilliset ryhmät, listalla näkyvät vain oman ryhmän jäsenet.

M401onlineusers.png]

Klikkaamalla puhekuplaa nimen jälkeen, voit lähettää henkilölle henkilökohtaisen viestin käyttäen Moodlen viestitoimintoa. Puhekupla-ikonin kautta laitettava pikaviesti on oletusarvoisesti Moodlen sisäistä viestintää. Jos vastaanottaja kuitenkaan ei ole kirjautuneena Moodleen (oletusarvo: 10 min sisällä), viesti lähtee hänelle sähköpostiin. Jos haluat laittaa nimenomaan sähköpostia, käytä Osallistujat-lohkoa.

Voit piilottaa nimesi näkymästä listalla klikkaamalla nimesi perässä olevaa silmää.

Lohko voidaan lisätä myös Omat kurssini -sivulle (Työpöytä), jolloin se näyttää kaikki Moodle-alustalle kirjautuneet. Lohko voidaan lisätä oikeaan palstaan tai työpöydän keskelle. Ks. Omat kurssini -sivun muokkaaminen?