Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Arviointitarpeet.

Arviointitarpeet

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Mieti hetki kurssisi arviointitarpeita

Haluamasi arviointitavat ja -kohteet vaikuttavat siihen, minkälaiset työskentelymenetelmät valitset kurssillesi, ja ne taas vaikuttavat siihen, mitkä Moodlen työvälineet sinun kannattaa valita. Käytä siis hetki arvioinnin miettimiseen ennen kuin toteutat työskentelytavat Moodlessa.

Jos haluat arvioida opiskelijan työskentelyn lopputuotosta, jonka opiskelija antaa arvioitavaksesi, voit valita työskentelytavan ja välineet melko vapaasti Moodlen tarjoamista. Huomaa, että Moodlen välineillä toistaiseksi vain yksilösuoritusten arviointi on mahdollista.

Jos haluat arvioida työskentelyprosessia, valitse sellainen työskentelytapa, jossa opiskelijan on mahdollista osoittaa aktiivisuutensa ja oppimisensa työskentelyn kuluessa, ja joka dokumentoituu käyttämiesi verkkovälineiden avulla. Tällöin on tärkeä ohjeistaa opiskelijat siihen, että se mitä näkyy on se ja sitä mitä arvioidaan.

Opiskelijan on mahdollista osoittaa aktiivisuuttaan yhteisöllisillä välineillä, joita ovat keskustelualue, sanasto ja wiki. Näillä välineillä tapahtuvaa työskentelyä on mahdollista arvioida sekä määrällisesti että laadullisesti, ja arviointia suunnitellessasi kannattaa ottaa kantaa kumpaankin. Määrällistä arviointia on laskea lähetettyjen viestien, sanastoon lisättyjen sanojen tai wikimuokkausten määriä, ja laadullista näiden tuotosten substanssi. Moodlen Raportit -toiminnolla (löytyy Navigointilohkosta!) saat tutkittua määrällistä toimintaa keskustelualueilla ja sanastoissa. Wikin osalta tilastot ovat wikissä.

Laadullista arviointia teet opiskelijoiden tuottamia sisältöjä arvioimalla. Laadullisen arvioinnin muistiinpanoja varten Moodlessa ei valitettavasti ole välineitä, joten varustaudu tekemään muistiinpanot näkemyksestäsi kynällä paperille.