Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 114: Rivi 114:
== Muut Moodle-oppaat ==
== Muut Moodle-oppaat ==


* '''[[Opettajan opas|Opettajan ohjeistukset kokonaisena listana]]'''
* '''[[Ohjeet|Opettajan ohjeistusten kaikki sivut]]'''
* [[Opiskelijan opas]]
* [[Opiskelijan opas]]



Versio 5. heinäkuuta 2016 kello 11.05

Suomenkielinen Moodle-dokumentaatio versioille 3.0 ja siitä eteenpäin. Mikäli organisaatiossasi käytetään vanhempaa versiota, katso 2x-versioiden dokumentaatio.

Näille sivuille on on koottu kaikille Moodlen käyttäjille yhteinen, suomenkielinen Moodle 3.x -dokumentaatio. Moodle Docs on siis Moodlen ohjeistus, joka päivitetään säännöllisesti aina uusien Moodle-versioiden mukaisesti. Opettajan ohjeistuksia päivitetään pääosin Helsingin yliopiston opetusteknologiapalveluissa, mutta myös muut organisaatiot ovat tervetulleita osallistumaan ohjeiden päivitystyöhön.

Kaikki ohjesivut näet listana täällä: Ohjeet. Organisaatiokohtaisille ohjeille on myös oma paikkansa.

Ohjeet ovat avoimia kaikille Moodlea käyttäville. Tämänhetkinen dokumentaatio on tehty Moodlen versioon 3.0. Vanhat opettajan oppaat Moodlen versioille 2.4 - 2.9 löytyvät erillisestä wikistä https://docs.moodle.org/2x/fi/Opettajan_opas. Oman organisaatiosi Moodle-ylläpidolta voit tarkistaa, mikä Moodle versio teillä on käytössä.

Dokumentaatio on laadittu pääosin Helsingin yliopiston opetusteknologiapalveluiden toimesta, vuodesta 2007 alkaen. Ohjeistuksia päivitetään säännöllisesti aina uuden version käyttöönoton myötä. Helsingin yliopiston opetusteknologiapalvelut toimivat oppaan päätoimittajana. Oppaan päivitykset pyritään tekemään aina puolivuosittain. Myös muut Moodle-organisaatiot & heidän asiantuntijansa ovat lämpimästi tervetulleita muokkaamaan dokumentaatiota, wikiin rakennettu versiointi huomioiden ja lisäämään alueelle myös omia organisaatiokohtaisia ohjeita.

Ennen kuin muokkaat sivuja, katso yleiset Moodle docsin ohjeet, opettajan oppaan muokkausperiaatteet ja mediawikin käytännöt. Suomenkielisen dokumentaation muokkausperiaatteet on yhdessä sovittu kansallisessa Moodlea käyttävien organisaatioiden verkostossa, Moodle-ringissä. Muokkausta varten tarvitset aina tunnukset docs.moodle.org -sivustoon. Mikäli sinulla on muokkaamisesta kysyttävää, voit ottaa myös yhteyttä HY:n opetusteknologiapalveluihin ok-moodle (at) helsinki.fi -osoitteeseen. Huom. emme pysty tarjoamaan tukipalvelua Moodlesta HY:n ulkopuolisille. Vertaistukea saat muun muassa Facebookin "Moodle-juttuja ihan kaikille" -ryhmässä. Autamme kuitenkin aina mielellämme Moodle-asiantuntijoita ja organisaation vastuuhenkilöitä alkuun organisaation omien ohjeiden lisäämisessä.


Muut Moodle-oppaat

Moodlerinki

Moodlerinki on itseorganisoituva, suomalaisten oppilaitosten ja niiden yhteistyökumppaneiden, lähinnä opetuksen kehittäjien ja ylläpitäjien, verkosto. Moodlerinki kokoontuu tarpeen mukaan, yleensä pari kertaa lukuvuodessa (syksyisin ja keväisin). Moodleringin tapaamisen järjestävää tahoa on tarkoitus kierrättää vuorotellen eri korkeakoulujen välillä. Katso myös Tapaamisen järjestäjän muistilista.

Moodleringin muistiot vuosilta 2008-2014 löytyvät Helsingin yliopiston wikipalvelusta ja vuosilta 2015-2016 2x-dokumentaatiosta.

Moodleringin toimintaa ja muutakin Moodle-yhteistyötä varten on myös perustettu postilista: moodle-fi at uta.fi. Listalle liittymisen ohjeet ja arkisto.

Aiheesta muualla

Ohjeet Moodle Docsin muokkaamiseen

Sivuja on helppo muokata - kannattaa ensin harjoitella muokkaamista hiekkalaatikossa. Harjoittele hiekkalaatikossa perustoiminnot ja tutustu muokkauksen suosituksiin, ennen kuin muokkaat varsinaisia sisältöjä, erityisesti oppaita.