Kurssialueen aktiviteettien ajastus

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Aktiviteettien ajastus - työskentelyn rytmitys

Moodlen sisällöistä jotkut aktiviteetit on mahdollista ajastaa näkyviksi vain valitsemanasi ajankohtana. Rajaat ehkä näkyvyyttä, koska esimerkiksi:

  • haluat, että tehtävä palautetaan tiettyyn aikaan, jonka jälkeen olet varannut itsellesi aikaa palautteen antamiselle
  • haluat, että kotiesseen tekemiseen on vain kaksi tuntia aikaa lauantaina 25.10. klo 10-12
  • haluat, että opiskelijat panostavat kulloinkin juuri valitsemiisi tehtäviin ja ohjaat ajastuksella työskentelyrytmiä

Ajastusta ei kannata käyttää ilman perusteluja. Usein esim. keskellä yötä tai perjantai-iltoina olevat määräajat herättävät opiskelijoissa ihmetystä tai ärtymystä. Valitse määräajat, jotka voit perustella seuraavalla työvaiheella kuten omalla työpanoksellasi. Tehtävänpalautus perjantai-illasta kannattaa siirtää maanantaiaamuun, jos et tee palautuksilla mitään viikonlopun aikana; näin annat opiskelijoille mahdollisuuden hyödyntää paria lisäpäivää ja voit perustella määräajan sillä, että olet varannut kalenteriisi maanantain palautteen kirjoittamiselle tai vastausten analysoinnille ja jatkon suunnittelulle seuraavaa, tiistaina olevaa lähitapaamista varten. Joskus määräaika kannattaa sopia yhdessä opiskelijoiden kanssa. Näin saat ryhmän sitoutumaan työskentelyyn yhdessä sovittuun ajankohtaan mennessä.

Aika-asetukset on käytettävissä mm. seuraavissa aktiviteeteissa:

Lisäksi aktiviteetin pääsyrajoituksilla voi pakottaa opiskelijat toimimaan tietyn aikarajan puitteissa myös muissa aktiviteeteissa, esim.

Oletusarvoisesti aktiviteetin ajastus alkaa sen lisäämishetkestä ja päättyy tasan 7 vuorokauden kuluttua. Näitä aikoja voit luonnollisesti muuttaa tarpeesi mukaan. Jos haluat poistaa ajastuksen kokonaan, rasti ruudut sekä aloitus- että loppumisajankohtien vieressä. Myöhässä olevien palautusten salliminen/estäminen voidaan tehtävässä lisäksi määritellä ajastuksen alapuolella olevasta kohdasta "Ehdoton takaraja palautukselle".

Pääset muokkaamaan aktiviteettien ajastusta ja deadlineja navigoimalla kurssille ja kohdeaktiviteettiin.

  1. Päästäksesi aktiviteetin asetuksiin, laita joko kurssin muokkaustila päälle ja klikkaa aktiviteetin perässä olevaa Muokkaa-valikkoa (3 pistettä) tai avaa aktiviteetti ja valitse Asetukset.
  2. valitse oikeasta yläreunasta "näytä kaikki"
  3. siirry alas kohtaan "ajastus"
  4. muutettuasi asetukset siirry alas, ja paina "tallenna ja näytä"