Ero sivun ”Opettajan opas” versioiden välillä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 61: Rivi 61:
|-
|-
|
|
* [[Tarkista kurssialueen asetukset]]
* [[Muokkaa |Tarkista kurssialueen asetukset]]
|-
|-
|
|

Versio 30. kesäkuuta 2016 kello 12.41

Moodle 3.0


Opettajan opas sisältää kuusi pääluokkaa: Tutustu, Suunnittele, Rakenna, Opeta, Lopeta ja Organisaatiokohtaiset


Opettajille

Opas on avoin kaikille Moodlea käyttäville opettajille. Ohjeistuksia voit siis hyödyntää, opetat missä tahansa organisaatiossa, vaikka esimerkkikuvat usein ovatkin Helsingin yliopiston Moodle-asennuksesta otettuja. Oppaan lukeminen ja käyttö ei vaadi tunnuksia docs.moodle.orgiin eli se avautuu julkisesti kenelle tahansa.

Opas eri Moodlen versioille

Tämänhetkinen opas on tehty Moodlen versioon 3.0. Vanhat ohjeistukset versioille 2.4 - 2.9 löytyvät erillisestä wikistä https://docs.moodle.org/2x/fi/Opettajan_opas Oman organisaatiosi Moodle-ylläpidolta voit tarkistaa, mikä Moodle versio omassa oppilaitoksessasi on käytössä.

Opettajan oppaan historia

Opettajan opas on tarkoitettu kaikille suomenkielistä Moodlea käyttäville organisaatioille. Opas on laadittu pääosin Helsingin yliopiston opetusteknologiapalveluissa ja on ollut kaikkien saatavilla vuodesta 2007 lähtien, ensin HY:n omassa wikissä ja vuodesta 2013 lähtien docs.moodle.org:ssa. Opas löytyy versioille 2.4-3.0. Tämä opas on 3-versioon ja 2-versioille on oma wikialueensa.

Moodle-ylläpitäjille

Opasta päivitetään säännöllisesti. Helsingin yliopiston opetusteknologiapalvelut toimivat oppaan päätoimittajina. Oppaan päivitykset tehdään aina puolivuosittain Moodle-version vaihtuessa. Myös muut Moodle-organisaatiot & heidän asiantuntijansa ovat lämpimästi tervetulleita muokkaamaan ohjeistuksia, wikiin rakennettu versiointi huomioiden ja lisäämään alueelle myös omia organisaatiokohtaisia ohjeita.

Ennen kuin muokkaat opettajan opasta, katso yleiset Moodle docsin ohjeet, opettajan oppaan muokkausperiaatteet ja mediawikin käytännöt. Opettajan oppaan muokkausperiaatteet on yhdessä sovittu kansallisessa Moodlea käyttävien organisaatioiden verkostossa, Moodle-ringissä. Muokkausta varten tarvitset aina tunnukset docs.moodle.org -sivustoon.

Mikäli sinulla on oppaan muokkaamisesta kysyttävää, voit ottaa myös yhteyttä HY:n opetusteknologiapalveluihin ok-moodle (at) helsinki.fi -osoitteeseen. Huom. emme pysty tarjoamaan tukipalvelua Moodlessa HY:n ulkopuolisille. Vertaistukea saat muun muassa Facebookin "Moodle-juttuja ihan kaikille" -ryhmässä. Autamme mielellämme Moodle-asiantuntijoita ja organisaation vastuuhenkilöitä alkuun organisaation omien ohjeiden lisäämisessä.