Kuvan lisääminen

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Huom.: Katselet tällä hetkellä Moodlen 3-version ohjeita. Uudemmat ohjeet löydät Opettajan Moodle-oppaan 4x-versiosta.

Kuvan lisääminen Moodlen etusivulle

Kurssin etusivulle voi olla hyvä laittaa teemallinen kuva, jo siksikin, että kurssin etusivu erottuu visuaalisesti muista kursseistasi / muista opiskelijoiden kursseista. Kuva myös johdattelee kurssin teemaan ja palvelee visuaalisia oppijoita.

Kuvan lisääminen kurssin etusivulle onnistuu Moodlessa Firefox-selaimella helposti "raahaamalla" kuva etusivulle, muokkaustilan ollessa päällä.

Oikeassa palstassa näkyy tiedostonhallinta, josta hiirellä vedetään (vasen nappi pohjassa) kuvatiedosto oikeaan kohtaan kurssialuetta ja päästetään hiiren nappi irti ja valitaan painike "Lähetä". Kuvatiedostoa voi tämän jälkeen siirtää kurssialueella ihan samalla tavalla kuten muitakin sisältöjä.

m26 kuvan raahaaminen.png

Mikäli kuvan raahaaminen ei onnistu, voi kuvan lisätä myös perinteisellä tavalla tiedostona omalta työasemaltasi, ks. alta.

Kuvan lisääminen editointitilassa

Muokkaa sitä aihetta/aineistoa/aktiviteettia, johon haluat lisätä kuvan (esim. Sivu-aineisto). "Lisää kuva" toiminto löytyy tekstieditorin muokkausikoneista (kolmas oikealta).

m26 lisää kuva1a.png

Hae oikea kuva työasemaltasi valitsemalla linkki "Browse Repositories" tai "Selaa arkistoja...".

Valitse tiedostonvalitsin-ikkunasta, kohdasta "Liite" > "Browse...".

m26 lisää kuva2.png

Hae oikea tiedosto työasemaltasi (kaksoisklikkaa oikeaa tiedostoa). Tiedoston nimi näkyy nyt tiedostonvalitsimessa ja voit valita "Lataa tämä tiedosto".

m26 lisää kuva3.png

Kuva näkyy nyt esikatseluikkunassa ja voit vielä antaa kuvalle kuvaukstekstin (description) sekä tarvittaessa säätää kuvan näkyvää kokoa ja sijaintia sivulla (tasaus). Jos muokkaat kokoa laita ruksi kohtaan "automaattinen koko", näin kuva skaalautuu automaattisest ja riittää kun laitat ensimmäiseen kenttään haluamasi arvon. Lopuksi tallenna kuva Moodleen.

KuvanOminaisuudet.JPG

Nyt kuva näkyy halutussa kohdassa (esimerkissä aiheen yhteenveto-kentässä, jossa sen paikkaa voi vielä muuttaa suhteessa muuhun ko. kohdassa olevaan sisältöön (tekstiin, otsikkoon jne.). Kun kuva on halutussa kohdassa, tallennetaan vielä muutokset sivun alareunasta.

m26 lisää kuva6.png

Huom. Jos etsit kuvia internetistä, voit käyttää esim. Googlen kuvahakua. Laita hakukenttään hakusana, ja kun olet hakenut kuvat, tarkista Googlessa haun "Asetukset" > "tarkennettu haku", että kuvia voi käyttää uudelleen. Laita kuvan tekijän nimi kuvan mukaan aina kun mahdollista.

Kuvan lisääminen kurssikuvaukseen

Moodle 3.5


Kurssikuvaukseen kannattaa myös lisätä kurssin kuva, sillä se näkyy Moodlen 3.5-versiosta lähtien Katsaus kursseistani-sivulla. Näin etsimäsi kurssi löytyy helpommin listalta.

Kuva lisätään Asetukset-valikko/Muokkaa asetuksia ja edellä olevan ohjeen mukaan.