Katsaus kursseistani -sivun muokkaaminen

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Katsaus kursseistani (Työpöytä) -sivun muokkaus

Moodle 3.6

Voit muokata Katsaus kursseistani -sivua klikkaamalla sivun oikeassa ylänurkasta painikkeesta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi" image2019-6-26 12-8-56.png Sivulla oletuksena olevien lohkojen lisäksi voit lisätä sivulle muitakin lohkoja, jos organisaatiosi Moodle-ylläpito on tämän sallinut.

Painikkeesta "Palauta sivun oletusasetukset" saat organisaatiosi määrittämän työpöydän (Katsaus kursseistani). Tämä kannattaa painaa varsinkin versiopäivitysten jälkeen ja muokata oma työpöytä jälleen haluamaksesi.

Lohkot

Lohkon lisääminen

  1. Laita Katsaus kursseistani -sivu muokkaustila päälle klikkaamalla oikealla ylhäällä olevaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi".
  2. Vasemmalle Navigointi-valikon loppuun ilmaantuu Lisää lohko -toiminto, jolla voit lisätä haluamiasi lohkoja.

Lohkon siirtäminen

Raahaa ja pudota (drag-and-drop) lohkot haluamaasi kohtaan siirrä ikoni.png-painikkeesta. Lohkoja voi siirtää keskelle tai oikeaan palstaan.

Lohkon piilottaminen

  1. Laita Katsaus kursseistani -sivu muokkaustila päälle klikkaamalla oikealla ylhäällä olevaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi".
  2. Klikkaa lohkon oikeassa yläkulmassa olevaa ratas-kuvaketta ja valitse "Piilota lohko ...".
  3. Lohko näkyy Katsaus kursseistani -sivulla vain editointilassa, josta saat sen taas nopeasti näkyviin ratas-kuvakkeesta "Näytä lohko ...".

Lohkon poistaminen

  1. Laita Katsaus kursseistani -sivu muokkaustila päälle klikkaamalla oikealla ylhäällä olevaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi".
  2. Klikkaa lohkon oikeassa yläkulmassa olevaa ratas-kuvaketta ja valitse "Poista lohko ...".
  3. Vahvista, että haluat todellakin poistaa tämän lohkon näkymästäsi valitsemalla "Kyllä".

Oletuksena tulevat lohkot

Esimerkkejä valinnaisista lohkoista

Työpöydän muokkaus vanhemmissa Moodlen versioissa

Moodle 3.3

Versiot 3.3 - 3.5

Katsaus kursseistani -sivulla on oletusarvoisesti Kurssien yhteenveto-lohko. Se listaa kurssisi “Käynnissä olevat/tulevat/menneet kurssit”-välilehdille sen mukaan, miten kurssin asetuksiin kurssin asetuksiin on laitettu aloitus- ja päättymispäivät. Varmista, että kurssiesi päivämäärät ovat oikein, jotta kurssit listautuvat oikeille välilehdille, ks. ohje.

Moodle 3.0

Versio 3.2 ja vanhemmat

Katsaus kursseistani -sivun kurssien järjestystä pystyy muokkaamaan raahaamalla ne oikeaan kohtaan listassa (harmaasta nuolipainikkeesta hiirellä tarttumalla). Kurssilista järjestyy oletusarvoisesti näiden kriteerien mukaan: 1) ensin opiskelijoille avoimet, sitten opiskelijoilta suljetut kurssialueet 2) kategorian id-numeron mukaan järjestykseen ja vasta viimeisenä 3) kategorian sisällä kurssialueen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Näkymä listaa oletusarvoisesti em. järjestyksessä 10 ensimmäistä kurssialuettasi.

Jos sinulla on yli 10 kurssialuetta ja haluat niiden näkyvän kurssilistassa, mene Katsaus kursseistani -sivulle ja klikkaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi" oikeassa yläreunassa.

m26 katsaus kursseistani muokkaa sivua.png

Näkymän yläosassa on pudotusvalikko "Näytettävien kurssien määrä", josta voit määritellä näytettävien kurssien määrän, esimerkiksi "Näytä aina kaikki".

m26 katsaus kursseistani muokkaa sivua 2.png


Valitse lopuksi' "Lopeta tämän sivun muokkaus".'

Vanhat kurssit kannattaa raahata sivun loppuun ja valita näytettäväksi sopiva määrä avoimia kursseja ym. pudotusvalikosta, jolloin suljettuja/vanhoja kurssejasi ei suotta näy listassa, jos et niitä usein tarvitse.