Katsaus kursseistani -sivun muokkaaminen

Loikkaa: valikkoon, hakuun


Kurssien yhteenveto -lohko

Moodle 3.3


Katsaus kursseistani -sivulla on oletusarvoisesti Kurssien yhteenveto-lohko. Se listaa kurssisi “Käynnissä olevat/tulevat/menneet kurssit”-välilehdille sen mukaan, miten kurssin asetuksiin kurssin asetuksiin on laitettu aloitus- ja päättymispäivät.

Varmista, että kurssiesi päivämäärät ovat oikein, jotta kurssit listautuvat oikeille välilehdille, ks. ohje.

Lohkojen lisääminen/poistaminen

Voit muokata/poistaa/lisätä Katsaus kursseistani -sivun lohkoja, jos organisaatiosi Moodle-ylläpito on tämän sallinut.

Keskipalstassa näkyy oletuksena "Kurssin yhteenveto" -lohko (ks. ed.). Lohkon voi korvata esim. Kurssit-lohkolla, joka näyttää kurssisi tiiviimmässä muodossa aakkosittain.

Lohkon lisääminen:

  1. Laita Katsaus kursseistani -sivu muokkaustila päälle klikkaamalla oikealla ylhäällä olevaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi".
  2. Vasemmalle ilmaantuu Lisää lohko -toiminto, jolla voit lisätä haluamiasi lohkoja Katsaus kursseistani -sivulle esim. Kurssit.

Lohkon siirtäminen: Raahaa ja pudota (drag-and-drop) lohkot haluamaasi kohtaan siirrä ikoni.png-painikkeesta.

Lohkon poistaminen:

  1. Laita Katsaus kursseistani -sivu muokkaustila päälle klikkaamalla oikealla ylhäällä olevaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi".
  2. Klikkaa lohkon oikeassa yläkulmassa olevaa ratas-kuvaketta ja valitse Poista lohko.

Kurssien yhteenveto -lohkon kurssien näkyvyyden muokkaaminen

Kurssien alku- ja päättymispäivämäärien muokkaaminen

Varmista, että kurssiesi päivämäärät ovat oikein kurssien asetuksissa, jotta kurssit listautuvat oikeille “käynnissä olevat/tulevat/menneet kurssit”-välilehdille, ks. ohje.

Kurssien piilottaminen

Opettaja voi piilottaa Moodle-kurssit, joita ei enää aktiivisesti tarvita. Ne listautuvat opettajalle “käynnissä olevat/tulevat/menneet kurssit”-välilehdille viimeisiksi. Piilotetut alueet eivät näy opiskelijoille. Piilottaminen tapahtuu kurssin asetuksissa.

Kurssien poistaminen

Jos kursseissasi on sellaisia, jotka haluaisit poistaa kokonaan, ota yhteys oman organisaation Moodle-ylläpitoon. Tämä edellyttää, että olet itse kurssilla opettajana. Mainitse viestissäsi poistettavien kurssialueiden www-osoitteet.

Huomioithan, että jos olet rekisteröitynyt pois kurssialueelta, et näe sitä enää Katsaus kursseiltani -sivulla. Jos Kurssit-/Kurssien yhteenveto-lohkokaan ei näytä ko. kurssia, on kyse todennäköisesti puuttuvista oikeuksista. Jos olet opettaja, ota yhteys Moodle-ylläpitoon. Huom. Ylläpito ei voi lisätä opettajan oikeuksia toisen henkilön luomille kurssialueille eli jos kyse ei ole omasta kurssistasi, niin pyydä kurssin luojaa lisäämään sinulle opettaja-oikeudet takaisin. Jos olet opiskelija, ota yhteys opettajaasi, joka voi lisätä sinut uudelleen kurssille, tai itserekisteröidy uudelleen.

Moodle 3.0

Kurssien järjestyksen muokkaaminen Versiossa 3.2 tai vanhemmissa Katsaus kursseistani -sivun kurssien järjestystä pystyy muokkaamaan raahaamalla ne oikeaan kohtaan listassa (harmaasta nuolipainikkeesta hiirellä tarttumalla). Kurssilista järjestyy oletusarvoisesti näiden kriteerien mukaan: 1) ensin opiskelijoille avoimet, sitten opiskelijoilta suljetut kurssialueet 2) kategorian id-numeron mukaan järjestykseen ja vasta viimeisenä 3) kategorian sisällä kurssialueen mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Näkymä listaa oletusarvoisesti em. järjestyksessä 10 ensimmäistä kurssialuettasi.

Jos sinulla on yli 10 kurssialuetta ja haluat niiden näkyvän kurssilistassa, mene Katsaus kursseistani -sivulle ja klikkaa painiketta "Muokkaa tätä sivua haluamaksesi" oikeassa yläreunassa.

m26 katsaus kursseistani muokkaa sivua.png

Näkymän yläosassa on pudotusvalikko "Näytettävien kurssien määrä", josta voit määritellä näytettävien kurssien määrän, esimerkiksi "Näytä aina kaikki".

m26 katsaus kursseistani muokkaa sivua 2.png


Valitse lopuksi' "Lopeta tämän sivun muokkaus".'

Vanhat kurssit kannattaa raahata sivun loppuun ja valita näytettäväksi sopiva määrä avoimia kursseja ym. pudotusvalikosta, jolloin suljettuja/vanhoja kurssejasi ei suotta näy listassa, jos et niitä usein tarvitse.