Käyttäjäprofiili

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Huom.: Katselet tällä hetkellä Moodlen 3-version ohjeita. Uudemmat ohjeet löydät Opettajan Moodle-oppaan 4x-versiosta.

Moodle 3.0


Moodlessa jokaisella käyttäjällä on oma profiili sekä käyttäjävalikko, josta pääsee katsomaan omia tietojaan ja myös osaa niistä muokkaamaan. Omat tiedot ja asetukset löytyvät oikean ylänurkan käyttäjävalikosta oman käyttäjänimen alta.

m29 kayttajamenu.png

Käyttäjävalikko ja sen sisältö:

  1. Katsaus kursseistani -sivu => kaikki omat kurssit.
  2. Käyttäjätiedot => Profiilin yleistiedot, kuten oman sähköpostiosoitteen näkyvyyden säätely, käyttäjäkuvan lisääminen, aktiivisten selainistuntojen tiedot sekä linkit kaikkiin omiin keskustelualueviesteihin omilla kursseilla. Huom. Profiilin sisältö ja sen muokkaamisen mahdollisuudet saattavat vaihdella organisaatiokohtaisesti!
  3. Arvioinnit => Kaikki saadut kurssiarvosanat omilta kursseilta.
  4. Viestit => Viestit käyttäjien kesken.
  5. Asetukset => Henkilökohtaiset asetukset haluttuun kieleen, keskustelualueiden tilaukseen, tekstieditoriin tai viestien toimittamiseen liittyen. Asetuksista on myös linkki käyttäjätietojen muokkaukseen (sama kuin kohta Käyttäjätiedot).
  6. Kirjaudu ulos => Moodlesta ulos kirjautuminen.

Huomioithan, että kaikkia käyttäjätietoja (nimi tai sähköpostiosoite) et yleensä voi vaihtaa suoraan Moodlessa, koska Moodle poimii tiedot kirjautumisen yhteydessä organisaatiosi käyttäjätietojärjestelmästä. Ota yhteyttä oman organisaatiosi käyttölupapisteeseen, jos nimessäsi tai sähköpostissasi on virheellisiä tietoja.

Huom. kurssin opettajan ei kannata koskaan asettaa sähköpostiosoitteensa näkyvyydeksi "Piilota osoitteeni kaikilta" (kohdassa Käyttäjätiedot). Jos opiskelija vastaa omasta sähköpostistaan opettajan Moodlesta lähettämään viestiin (uutinen, keskustelualueen viesti tai muu ilmoitus), viesti ohjautuu Moodlen ylläpidon roskaposteihin, eikä tavoita opettajaa.

Moodle 3.2


Asetusten muokkaaminen

Ks. Usein kysytyt kysymykset # Käyttäjäprofiili

Vaihda roolia

Kun olet kurssilla opettajana, käyttäjävalikossa on Vaihda roolia -kohta. Voit tarkastella kurssialuettasi esim. opiskelijan silmin valitsemalla roolin Student/Opiskelija. Kun olet jossain muussa roolissa pääset takaisin omaan rooliisi käyttäjävalikosta "Palaa omaan rooliisi" -linkistä.

vaihdaroolia.PNG

Aikaisemmissa Moodlen versioissa Vaihda roolia -linkki löytyy Asetukset-lohkosta.