Termes clau

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Moodle 2.4


Un lloc Moodle està fet de cursos que són bàsicament pàgines que contenen els materials d'aprenentatge proveïts pel professorat. Un professor en un curs Moodle pot seleccionar elements dels tres grups principals que assisteixen en l'aprenentatge: són les activitats, els recursos i els blocs.

Moodlekeyterms.png

Activitats

  • Una activitat a Moodle és una funcionalitat que permet als estudiants l'aprenentatge interactuant entre ells o amb el professor. Per exemple podrien contribuir en un fòrum, pujar una tasca, respondre preguntes en un qüestionari o coŀlaborar en un wiki. Les activitats es poden qualificar.
  • Un professor pot afegir activitats activant l'edició en un curs, punxant l'enllaç "Afegeix una activitat o recurs" i triant l'activitat al selector d'activitats. (Si el selector d'activitats ha estat desactivat, al seu lloc hi haurà un menú desplegable). Les activitats usualment apareixen a l'àrea central del curs.
Enllaç al selector d'activitats
Menú desplegable quan el selector d'activitat ha estat desactivat


  • Moodle té un nombre d'activitats estàndard al seu nucli, i n'hi ha moltes d'altres disponibles per a instaŀlar. Vegeu la pàgina Activitats per a saber-ne més.

Recursos

  • Un recurs a Moodle és un element que pot afegir materials per a donar suport a l'aprenentatge, tals com un vídeo, un fitxer, o un enllaç a una pàgina web. Un recurs es distingeix d'una activitat en què el recurs és estàtic, usualment l'estudiant només se'l pot mirar o llegir més que participar-hi.
  • Un professor pot afegir recursos a un curs activant l'edició, punxant l'enllaç "Afegeix una activitat o recurs" i triant el recurs al selector d'activitats. (Si el selector d'activitats ha estat desactivat, al seu lloc hi haurà un menú desplegable). Els recursos usualment apareixen a l'àrea central del curs.
Enllaç al selector d'activitats
Menú desplegable quan el selector d'activitat ha estat desactivat


  • Moodle té definits un nombre de recursos estàndard al seu nucli, i n'hi ha molts d'altres disponibles per a instaŀlar. Vegeu la pàgina Recursos per a saber-ne més.

Blocs

  • Un bloc al Moodle és un element que el professor pot afegir als laterals dret i esquerre del curs. Proveeixen informació extra per a donar suport a l'aprenentatge. Els blocs són una mica com widgets que hi ha per tot arreu a la xarxa i i poden contenir, per exemple, notícies RSS, resultats de qüestionari, un calendari, enllaços a blogs, termes de glossari o arxius privats. També hi ha un senzill bloc HTML que el professor pot configurar com vulgui.
  • Un professor pot afegir blocs activant l'edició al curs i escollint-ne un al desplegable "Afegiu un Bloc" que apareix, usualment, al final del lateral dret.

Addblock.png

  • Moodle té un nombre de blocs estàndard al seu nucli, i n'hi ha molts d'altres disponibles per a instaŀlar. Vegeu la pàgina Blocs per a saber-ne més.