Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Sobre el Moodle

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Moodle 2.4


Moodle és un paquet de programari per a la creació de cursos i llocs web basats en Internet. És un projecte en desenvolupament dissenyat per a donar suport a un marc d'educació constructivista social.

Moodle es distribueix de manera gratuïta com a programari lliure (Open Source) (sota la Llicència Pública GNU). Bàsicament això vol dir que Moodle té drets d'autor (copyright), però que teniu algunes llibertats. Podeu copiar, utilitzar i modificar Moodle sempre que accepteu: proporcionar el codi font als altres, no modificar o eliminar la llicència original i els drets d'autor, i aplicar aquesta mateixa llicència a qualsevol treball que en derivi. Llegiu la Llicència per a més detalls i contacteu amb l'amo dels drets d'autor directament si teniu alguna pregunta.

Moodle pot funcionar en qualsevol ordinador on pugui córrer PHP i suporta diversos tipus de base de dades (en especial MySQL).

La paraula Moodle era al principi un acrònim de Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment (Entorn d'Aprenentatge Dinàmic Orientat a Objectes i Modular), la qual cosa resulta fonamentalment útil per a programadors i teòrics de l'educació. També és un verb que descriu el procés de deambular peresosament a través d'alguna cosa i fer les coses quan se t'acut fer-les, un plaent nyap que sovint et porta a la visió i a la creativitat. Totes dues accepcions s'apliquen a la manera en què es va desenvolupar Moodle i a la manera en què un estudiant o professor podria aproximar-se a l'estudi o ensenyament d'un curs en línia. Tot aquell qui utilitza Moodle és un Moodler.

Vine i moodleja amb nosaltres!

Vegeu també