O Moodle rješenju

Izvor: MoodleDocs
Skoči na:orijentacija, traži

Moodle je softversko rješenje za proizvodnju i održavanje online kolegija putem Interneta. Projekt je u stanju kontinuiranog razvoja s namjenom potpore tzv. obrazovnom okruženju društvenog konstrukcionizma.

Moodle je raspoloživ kao softver otvorenog koda (pod GNU Public Licencom). U osnovi to znači da je Moodle zaštićen autorskim pravom, ali imate neke dodatne slobode. Dozvoljeno vam je kopirati, koristiti i mijenjati Moodle pod uvjetom da pristanete na to da: ćete omogućiti drugima pristup otvorenom kodu; nećete mijenjati ili ukloniti originalnu licencu ili obavijest o autorskom pravu, i da ćete primjeniti istu licencu na bilo koje derivirano rješenje (proizvod rada). Pročitajte licencu za više pojedinosti i slobodno direktno kontaktirajte nositelja autorskog prava ako imate bilo kakvih pitanja.

Moodle će raditi na bilo kojem računalu koje može pokrenuti PHP, i koje podržava neku od poznatijih baza podataka (posebno MySQL).

Riječ Moodle je akronim od Modularno Objektno-orjentirano Dinamičko Obrazovno Okruženje (eng. Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) što bi moglo značiti nešto onima od vas koji se bave programiranjem ili teorijom obrazovanja. To je također i glagol koji opisuje proces polaganog prolaska kroz neku materiju, trudeći se raditi samo kad baš to želite (ili morate), uživajući u radu koji vas vodi ka dubljoj spoznaji i kreativnosti (op.p. - izrekao autor! :) ). Taj glagol najbolje opisuje način nastanka i razvoja samog Moodle sustava, kao i način na koji studenti i predavači mogu pristupiti obrazovnom procesu pri učenju na daljinu. Osoba koja koristi Moodle jest Moodler (prilagođenije hrvatskom informatičkom slengu - Mudlaš :) ).

Postanite i vi korisnik Moodlea!

Pogledajte i