Sisältöhaku

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Mikä on Sisältöhaku (Global search)?

  • Käytä sanahakua, joka etsii tietoa kaikkialta Moodlesta, mihin sinulla on pääsy. Opiskelija voit etsiä esimerkiksi tietoa tiytyistä luentomuistiinpanoista ja opettaja tiettyyn aiheeseen liittyviä tietoja.
  • Moodle-sivuston ylläpidon pitää laittaa tämä toiminto päälle.

Kun Sisältöhaku on saatavilla, löydät suurennuslasi-ikonin käyttäjävalikon vieressä.

Sisältöhaku-ikoni

Mitä voin etsiä?

Voit etsiä tietoja kursseista, käyttäjistä, aktiviteettien tiedoista ja joidenkin aktiviteettien sisällöistä kuten keskustelualueen viesteistä, Kirjan luvuista, Sanaston tietueista ja Wiki-sivuilta sekä Tekstilohkoista.

Sivuston ylläpito voi sallia haun myös sellaisista kursseista, jotka ovat julkisia mutta joille käyttäjä ei ole rekisteröitynyt (kurssialueelle on vierailijapääsy tai käyttäjällä on esimerkiksi ylläpitäjän oikeudet kurssialueelle).

Miten Sisältöhaku toimii?

  • Klikkaa hakuikonia (suurennuslasi) käyttäjävalikon vierestä > kirjoita hakusana ilmaantuvaan kenttään > klikkaa suurennuslasia tai Enter-painiketta. Voit myös käyttää Sisältöhaku-lohkoa, jos se on käytössä.
  • Seuraavassa näkymässä klikkaa "Hae", jos haluat etsiä tietoa kaikkialta tai voit hyödyntää suodattimia ja etsiä tietoa vain haluamiltasi alueilta:
Sisältöhaku tulokset -näkymä
  • Näet hakutuloksen kaikilta Moodle-alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sisältöhaun suodatin-näkymä

Hakukone Solr'iin liittyvät toiminnot

Nämä ominaisuudet on hyödynnettävänäsi vain kun käytössä on Solr-hakukone.

Haun käyttö

Voit parantaa hakua hyödyntämällä:

  • etuliitettä hakusanan edessä ""title:", "content:", "name:" tai "intro:". Esimerkiksi "title:uutiset" antaa tuloksina otsikot, joissa on maininta "uutiset".
  • Boolen operaattoreita ("AND", "OR", "NOT"), joilla voit yhdistää hakusanoja tai poissulkea niitä.
  • korvaus-/jokerimerkkejä ("*" tai "?" ), joka voi vastata mitä tahansa merkkiä haussa.
  • läheisyysoperaattoreita ("~"); esimerkiksi: "mood~2" löytää "moodle" (kaksi kirjainta puuttuu sanasta "mood"), "Moodle Australia~3" löytää "Moodle HQ in Perth, Australia" (hakusanat olivat kolmen sanan sisällä toisistaan).
  • hakusanaa vahvistavia merkkejä ("^") esimerkiksi sanoissa ja fraaseissa esimerkiksi "Perth Australia"^5 "Australia" hakee tuloksiin fraasin "Perth Australia" tärkeimpänä.

Haku tiedostoista

Solr hakee tietoa myös tiedostojen sisältöä kuten Tiedostot-aineistoista ja keskustelualueiden liitetiedostoista.

Miten Sisältöhaun saa käyttöön sivustolle?

Huomaa: Sisältöhaku tarvitsee hakukoneen. On suositeltavaa, että ylläpito ensin määritelee kaiken muun ja vasta sitten ottaa toiminnon käyttöön. Ks. tarkemmin MoodleDocs (englanniksi).