Edistymisen seuranta

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodlessa on useita eri tapoja seurata opiskelijan edistymistä. Tässä esitellään opettajan työkalut edistymisen seurantaan.

Arvioinnit (Grades)

Jokaisella kurssilla on oma arviointikirja. Löydät sen Kurssin yläreunan valikosta kohdasta Arvioinnit. Aktiviteettien kuten Tehtävän ja Tentin arvosanat näkyvät arviointikirjassa. Voit lisätä arvosanat myös suoraan arviointikirjassa, mutta suositeltavaa on arvioida tehtävät aktiviteetin kautta.

Ks. tarkemmin Arvioinnit

Suoritusten seuranta (Activity completion)

Kun edistymisen seuranta on laitettu päälle Moodle-sivustolle, opettaja voi määritellä tehtävien ja aineistojen asetuksissa, millä ehdoilla kohde merkitään suoritetuksi. Opettaja voi määritellä suorituksen ehtoja tai antaa opiskelijan itse merkitä kohteen suoritetuksi. Ehtona voi olla esimerkiksi kohteen avaaminen, tehtävän palautus tai viestien lähettäminen keskustelualueelle. Opettaja näkee suoritukset Aktiviteettien suoritus -raportista (Toimintovalikko > Lisää > Raportit).

Ks. tarkemmin:

Kurssin suoritus (Course completion)

Kurssin suorituksen avulla voidaan merkitä koko kurssi suoritetuksi. Opettaja voi tehdä tämän käsin tai voit määritellä kriteerit, jotka vaaditaan kurssin suorittamisen ehdoiksi. Jos Kurssisuoritusten tila -lohko lisätään kurssille, opiskelijat näkevät edistymisensä kurssin aikana.

Opettaja näkee edistymisen Kurssin suoritus -raportista (Toimintovalikko > Raportit > Kurssin suoritus).

Raportit (Course reports)

Opettajalla on käytössään useampia raportteja, joiden avulla hän voi seurata opiskelijoiden toimintaa. Edellä mainittujen edistymisen seurantaraporttien lisäksi tarjolla on mm. Aktiviteettiraportti ja Kurssiosallistuminen sekä lokitietoja ("Lokit" ja "Juuri nyt").

Ks. tarkemmin Raportit

Muut