CodeRunner-kysymystyyppi

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Moodle 3.0

Yleiskuvaus

CodeRunner on Moodlen kysymystyyppi, jonka avulla voit tehdä automaattisesti tarkistettavia ohjelmointitehtäviä. Yleensä CodeRunneria käytetetään niin, etttä opiskelijoita pyydetään kirjoittamaan ohjelmointikoodia johonkin tiettyyn tarkoitukseen ja koodin toimivuus testataan CodeRunnerilla. CodeRunner soveltuu laajemminkin tietojenkäsittelytieteen ja tekniikan alan kursseille haluttaessa arvioidaan kysymyksiä, joihin on monta vaihtoehtoista toteustapaa. CodeRunnerilla voi tehdä tehtäviä useilla ohjelmointikielillä, tuettuja kieliä ovat Python2, Python3, C, C++, Java, PHP, JavaScript (NodeJS), Octave ja Matlab. Kysymystyypillä voi luoda myös omia versioita.

Ominaisuudet

CodeRunnerilla pystyy tekemään muun muassa seuraavia asioita:

  • Tulosteen tarkastelu ja vertailu annettuun tulosteeseen
  • Mahdollisuus eri arvojen testaamiseen
  • Useiden testien ajaminen, joista osan voi piilottaa opiskelijan tulosteesta niin halutessaan
  • Funktioiden tai ohjelmien testaaminen
  • Tiettyjen funktioiden käyttämisen kieltäminen
  • Oman tyyppisen kysymyksen luominen vaativampaan käyttöön

Esimerkki

CodeRunner-kysymykset tehdään luomalla ensin Moodlessa Tentti ja luomalla tai lisäämällä siihen CodeRunner-tyyppiset kysymykset. Kysymyksiä voi luoda myös suoraan Tenttiaktiviteetin Muokkaa tenttiä -kohdassa. Sen jälkeen klikkaa Lisää --> Uusi kysymys ja valitse ponnahdusikkunasta kysymystyyppi CodeRunner.

CodeRunner kysymystyypin valinta.jpg

Katso yleisohjeita kysymysten tekemiseen ja hallintointiin kohdasta Kysymyspankki. Alla on esimerkki yksinkertaisesta tehtävästä, jossa CodeRunnerilla testataan annetun koodin toimivuutta. Voit katsoa ohjeet tämän esimerkkitehtävän luomiseen videosta Question authoring 1: using the built-in python3 question type. Lisää esimerkkejä ja ohjeita CodeRunnerin englanninkielisillä ohjesivustolla in English

Esimerkki CodeRunner.jpg

Linkkejä