Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: HY-Uuden kurssialueen tilaaminen.

Ero sivun ”HY-Uuden kurssialueen tilaaminen” versioiden välillä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
 
(12 välissä olevaa versiota 3 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
==Kurssialueen tilaaminen==
{{HY}}
Helsingin yliopistossa käytetään [https://moodle.helsinki.fi/course/request.php tilauslomaketta] kurssialueiden tilaamiseen. Tilauslomake on tarkoitettu ainoastaan Helsingin yliopiston opettajille!


Voit tilata itsellesi kurssialueen täyttämällä alla olevasta linkistä löytyvän lomakkeen. Kurssin lyhenteenä käytetään yleensä kurssin OPSU-koodia, jos sillä sellainen on. Lyhenteen täytyy olla kuitenkin eri kaikilla Moodlessa olevilla kursseilla. Lyhenteen perään voi lisätä esimerkiksi vuosiluvun tai lukukauden vuosiluvut, jos samasta kurssista on Moodlessa useampi versio.
{| style="padding: 20px; margin-left:20px; margin-bottom:20px; border:solid; border-color:#aaa; border-width:1px; text-align:left; background-color:#ddffdd;"
|-
|
'''Kurssialueita voivat tilata (opetus)henkilöstöön kuuluvat'''. Jos olet opiskelija, ja etsit ohjetta rekisteröityä mukaan kurssille, [[Opiskelijan opas|tutustu opiskelijan oppaaseen]].


'''Pakollisia tietoja lomakkeessa ovat kategoria, koko nimi, kurssin lyhenne, kategoria ja lisätietoa kurssialueen perustamiseen liittyen.''' Ainoastaan yhteenveto on siis vapaaehtoinen tieto. Valitse kurssin kategoriaksi se tiedekunta/laitos/oppiaine tms. yksikkö, joka kurssin järjestää. Voit liikkua kurssikategorian valintalistalla  kätevästi hiiren rullapainikkeella. ''Jos et löydä sopivaa kategoriaa, kirjaa se lisätietoa kurssialueen... -kenttään.''
Kurssialue tilataan lomakkeella, jonka löydät Moodlesta. Tilauslomake on aina etusivulla vasemman reunan lohkossa "Ohjeet opettajalle" kohdasta "Tilaa uusi kurssialue".


Kun yrität lähettää lomaketta, saat ilmoituksen, jos jokin pakollinen tieto puuttuu. Kun lomake on lähetetty onnistuneesti ja lomakkeen tiedot ovat lähteneet hyväksytysti, lomake ilmoittaa, että kurssialuetilauksesi on tallennettu. Saat tiedon sähköpostitse kun kurssialue on perustettu. Saat myös sähköpostiviestin, kun kurssialuetilauksesi on hyväksytty (tai hylätty).
HUOM. Avoimen yliopiston kurssialueet tilataan sähköpostitse ko. [https://courses.helsinki.fi/fi/open-university/oppiaineet koulutusohjelman/oppiaineen koulutussuunnittelijalta].
|}


Kun kurssialue on perustettu, voit lisätä kurssille muita opettajia (sen jälkeen kun he ovat käyneet kirjautumassa kerran Moodleen). Jos haluat luoda uuden kurssin vanhan kurssisi pohjalta, voidaan vanha kurssisi kopioida ilman käyttäjien tietoja. Katso ohjeet kurssien kopioinnista seuraavasta luvusta.
Kurssialueen [[https://moodle.helsinki.fi/course/request.php tilauslomake]] vaatii ensin kirjautumaan Moodleen omalla HY:n tunnuksella (AD-lupa tai kevyttunnus). Kirjautumisen jälkeen täytä lomake annettujen ohjeiden mukaan (huom. merkitse myös toivottu kurssikategoria, joka yleensä on tiedekuntasi). Mahdolliset kategoriat näet Moodlen [http://moodle.helsinki.fi etusivulta].


'''Kurssialueen''' '''pääset''' '''tilaamaan''' '''tästä''' '''linkistä:'''
Kaikkia lomakkeessa kysyttyjä tietoja (paitsi kurssikategorian) voit muokata itsekin kurssialueen asetuksista kurssialueen perustamisen jälkeen. Pyydä tarvittaessa kategorian vaihtoa tai neuvoja tilaamiseen osoitteesta moodle@helsinki.fi.
[https://moodle2.utu.fi/course/request.php Kurssialueen tilaaminen]




== Tilauslomake ==


Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä tukipalveluihin tästä linkistä:
Kun tilaat uuden kurssin HY-Moodleen tilauslomakkeella, sinun on annettava alueesta seuraavat tiedot:
[mailto:helpdesk@utu.fi '''helpdesk@utu.fi''']
 
* '''Kurssin nimi''': Kurssialueen koko nimi. Nimi voi sisältää useita sanoja, erikoismerkkejä, välilyöntejä ja ääkkösiä. Nimeämiskäytäntönä suostellaan tyyliä "oodikoodi kurssinkokonimi, lukukausi/periodi" (tarvittaessa opettajan nimi lopussa, jos useita rinnakkaisryhmiä, joille on omat kurssialueensa)", esimerkiksi "581328 Tietokantojen perusteet, syksy 2017".
 
* '''Kurssin lyhenne''': Kurssialueen lyhenne voi olla esimerkiksi opintojakson koodi, laitoskoodi tai lyhennetty versio kurssin nimestä. Nimeä lyhenne siten, että se on tunnistettava myös opiskelijoille. Lyhenne näkyy sellaisissa paikoissa, joissa pitkä nimi on hankala, kuten ylätunnisteen navigointipalkissa ja Moodlesta lähtevien sähköpostiviestien otsikkokentässä. Lyhenteen suositeltava pituus on enintään 15 merkkiä. 
** Lyhenteen on oltava uniikki; lomake huomauttaa asiasta tarvittaessa. 
** Lyhenteessä ei saa olla ääkkösiä tai erikoismerkkejä, eikä siinä''' kannata käyttää välilyöntiä, koska se vaikeuttaa etsi-toimintoa'''.
 
* '''Kategoria''': Kurssit on lajiteltu tiedekuntien ja erillislaitosten mukaisiin kategorioihin. Valitse pudotuavalikosta kurssialueellesi sopiva kategoria. Kurssi voi olla vain yhdessä kategoriassa kerrallaan.
 
* '''Yhteenveto''': Tämä kuvausteksti näkyy opiskelijoille myös silloin, kun he eivät vielä ole rekisteröityneet kurssialueelle. Yhteenvedossa voit siis esimerkiksi kertoa vastauksia kysymyksiin kenelle kurssi on suunnattu, ketkä voivat rekisteröityä mukaan sekä mitä, missä, milloin ja kuka kurssilla opettaa. Yhteenvedon saa näkyviin myös kurssialueen etusivulla lisäämällä siihen lohkon "Kurssikuvaus".
 
* '''Lisätiedot''': Laita tähän lisätiedot kurssiin liittyen esim. kurssille toivottu kieli (jos muu kuin suomi) ja muiden mahdollisten opettajien tiedot.
 
 
 
 
Katso myös sivu: [[Perusta uusi kurssialue]].
 
[[Luokka:Helsingin yliopisto]]

Nykyinen versio 7. huhtikuuta 2017 kello 07.56


Helsingin yliopistossa käytetään tilauslomaketta kurssialueiden tilaamiseen. Tilauslomake on tarkoitettu ainoastaan Helsingin yliopiston opettajille!

Kurssialueita voivat tilata (opetus)henkilöstöön kuuluvat. Jos olet opiskelija, ja etsit ohjetta rekisteröityä mukaan kurssille, tutustu opiskelijan oppaaseen.

Kurssialue tilataan lomakkeella, jonka löydät Moodlesta. Tilauslomake on aina etusivulla vasemman reunan lohkossa "Ohjeet opettajalle" kohdasta "Tilaa uusi kurssialue".

HUOM. Avoimen yliopiston kurssialueet tilataan sähköpostitse ko. koulutusohjelman/oppiaineen koulutussuunnittelijalta.

Kurssialueen [tilauslomake] vaatii ensin kirjautumaan Moodleen omalla HY:n tunnuksella (AD-lupa tai kevyttunnus). Kirjautumisen jälkeen täytä lomake annettujen ohjeiden mukaan (huom. merkitse myös toivottu kurssikategoria, joka yleensä on tiedekuntasi). Mahdolliset kategoriat näet Moodlen etusivulta.

Kaikkia lomakkeessa kysyttyjä tietoja (paitsi kurssikategorian) voit muokata itsekin kurssialueen asetuksista kurssialueen perustamisen jälkeen. Pyydä tarvittaessa kategorian vaihtoa tai neuvoja tilaamiseen osoitteesta moodle@helsinki.fi.


Tilauslomake

Kun tilaat uuden kurssin HY-Moodleen tilauslomakkeella, sinun on annettava alueesta seuraavat tiedot:

  • Kurssin nimi: Kurssialueen koko nimi. Nimi voi sisältää useita sanoja, erikoismerkkejä, välilyöntejä ja ääkkösiä. Nimeämiskäytäntönä suostellaan tyyliä "oodikoodi kurssinkokonimi, lukukausi/periodi" (tarvittaessa opettajan nimi lopussa, jos useita rinnakkaisryhmiä, joille on omat kurssialueensa)", esimerkiksi "581328 Tietokantojen perusteet, syksy 2017".
  • Kurssin lyhenne: Kurssialueen lyhenne voi olla esimerkiksi opintojakson koodi, laitoskoodi tai lyhennetty versio kurssin nimestä. Nimeä lyhenne siten, että se on tunnistettava myös opiskelijoille. Lyhenne näkyy sellaisissa paikoissa, joissa pitkä nimi on hankala, kuten ylätunnisteen navigointipalkissa ja Moodlesta lähtevien sähköpostiviestien otsikkokentässä. Lyhenteen suositeltava pituus on enintään 15 merkkiä. 
    • Lyhenteen on oltava uniikki; lomake huomauttaa asiasta tarvittaessa. 
    • Lyhenteessä ei saa olla ääkkösiä tai erikoismerkkejä, eikä siinä kannata käyttää välilyöntiä, koska se vaikeuttaa etsi-toimintoa.
  • Kategoria: Kurssit on lajiteltu tiedekuntien ja erillislaitosten mukaisiin kategorioihin. Valitse pudotuavalikosta kurssialueellesi sopiva kategoria. Kurssi voi olla vain yhdessä kategoriassa kerrallaan.
  • Yhteenveto: Tämä kuvausteksti näkyy opiskelijoille myös silloin, kun he eivät vielä ole rekisteröityneet kurssialueelle. Yhteenvedossa voit siis esimerkiksi kertoa vastauksia kysymyksiin kenelle kurssi on suunnattu, ketkä voivat rekisteröityä mukaan sekä mitä, missä, milloin ja kuka kurssilla opettaa. Yhteenvedon saa näkyviin myös kurssialueen etusivulla lisäämällä siihen lohkon "Kurssikuvaus".
  • Lisätiedot: Laita tähän lisätiedot kurssiin liittyen esim. kurssille toivottu kieli (jos muu kuin suomi) ja muiden mahdollisten opettajien tiedot.



Katso myös sivu: Perusta uusi kurssialue.