Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Rerafons

De MoodleDocs
(S'ha redirigit des de: Background)
Salta a:navegació, cerca

Moodle 2.4


El Moodle és un projecte actiu i en constant evolució. Martin Dougiamas va iniciar el seu desenvolupament i continua dirigint el projecte.

"Hi he estat treballant, d'una forma o altra, durant molt de temps. Va començar als 90 quan jo era webmaster a la Curtin University of Technology i administrador de sistemes per a la instaŀlació de WebCT. Vaig trobar moltes frustracions amb la bèstia WebCT i vaig desenvolupar així una picor que s'havia de gratar - havia d'haver-hi una altra manera (no, no pas Blackboard :-)

"També conec molta gent a escoles i institucions petites (i algunes de molt grans!) que volen fer un millor ús de les possibilitats d'Internet però que no saben per on començar dins el laberint de tecnologies i pedagogies que existeix. Sempre he pensat que hi ha d'haver una alternativa Lliure que aquestes persones podrien utilitzar per a traslladar les seves habilitats pedagògiques a la xarxa.

"La meva ferma creença en les possibilitats no descobertes de l'educació basada en Internet em van portar a completar un master i un doctorat en Educació, per a combinar els meus estudis d'Informàtica amb coneixement construït de nou sobre la natura de l'aprenentatge i la coŀlaboració. En particular, m'ha influenciat l'epistemologia del constructivisme social - que no només tracta l'aprenentatge com una activitat social, sinó que centra l'atenció en l'aprenentatge que ocorre quan activament es construeixen artefactes (com ara textos) per a que altres els vegin o els utilitzin.

"Per a mi és crucial que aquest software sigui fàcil de fer servir - de fet hauria de ser tant intuïtiu com sigui possible.

"M'he compromés a continuar el meu treball sobre Moodle i en matenir-lo Obert i Lliure. Crec profundament en la importància de l'educació sense restriccions i en la pedagogia empoderada, i el Moodle és la millor manera amb què puc contribuir a la realització d'aquests ideals." - Martin Dougiamas

Després de produïr i descartar una sèrie de prototips, la versió 1.0 es va fer accessible a un món que poc s'ho esperava, el 20 d'agost del 2002. Aquesta versió es dirigia, sobretot, a classes petites i més íntimes, a nivell universitari, i va ser el tema de recerca i d'estudis de cas que analitzaven en detall la naturalesa de la coŀlaboració i la reflexió que s'esdevenien en aquests petits grups de participants adults.

Des d'aleshores les noves versions s'han succeït, afegint noves funcionalitats, millorant-ne el rendiment i l'escalabilitat.

En estendre's el Moodle i créixer la comunitat, va créixer també l'imput d'una ampla varietat de persones en diferents situacions educatives. Per exemple, el Moodle ara no només s'usa a les universitats, sinó també a l'ensenyament primari i secundari, la formació d'adults, la formació d'empresa i fins i tot pels pares que assumeixen l'escolarització a casa. Un nombre creixent de persones contribueixen al Moodle des d'arreu del món en diferents maneres - per a més detalls vegeu la pàgina de crèdits.

Una important realització del projecte Moodle és moodle.org, que proveeix un punt central d'informació, discussió i coŀlaboració entre usuaris de Moodle, incloent administradors de lloc, professors, investigadors, dissenyadors instruccionals i naturalment desenvolupadors. Com el Moodle, aquest lloc evoluciona seguint les necessitats de la comunitat, i com el Moodle, serà sempre lliure.

El 2003 es va fundar l'empresa moodle.com per a proveïr suport comercial per als qui ho necessiten, així com allotjament gestionat, consulting i altres serveis. Aquest concepte ha quedat expandit en la Xarxa de Moodle Partners amb més de 40 empreses de tot el món.

Per a saber més dels futurs plans del Moodle, vegeu la fulla de ruta Future.