Fòrums

De MoodleDocs
La revisió el 16:26, 9 jul 2008 per Miquel Escarrà (discussió | contribucions) (→‎Veure també)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a:navegació, cerca


Aquesta activitat és potser la més important, ja que és aquí on és donen la majoria de debats. La seva icona estàndard és: forum.gif

Els fòrums poden estructurar-se de diferent maneres, incloent la possibilitat de avaluar cada missatge. En general els missatges es poden editar durant els 30 minuts després de publicar-los. Els missatges es poden veure de diferent maneres i poden incloure adjunts. En subscriure's a un fòrum, els participants rebran còpies de cada nou missatge al seu correu electrònic. El professor pot imposar la subscripció de tots els integrants del curs si així ho vol.

Els fòrums es divideixen en ds categories principals:

  1. Fòrum General (es troba a la secció 0 del curs)
  2. Fòrums d'aprenentatge (fòrums de les parts específiques del curs).

Els fòrums estan organitzats amb els següents encapçalaments:

  1. Fòrum (nom del fòrum)
  2. Descripció
  3. Debat (el nombre de temes iniciats)
  4. No llegit (el nombre de missatges encara no llegits)
  5. Seguiment ('si' marca el nombre de missatges no llegits, 'no' trobaràs un '-' en comptes del nombre de missatges no llegits)
  6. Subscripció (indica si es reben els missatges per correu electrònic)
  7. RSS (el botó 'RSS' (Really Simple Syndication) - per més informació RSS en Fòrums)


Ús dels fòrums

Els fòrums poden ser utilitzats de moltes maneres. La manera que trieu dependrà del tipus d'ensenyament i el que vulgueu aconseguir.

Planificar una discussió

Creeu un fòrum on només el professor pugui començar debats i els alumnes només puguin enviar respostes. Cada nou tema contindrà una qüestió de la discussió (o més d'una). Els alumnes crearan una planificació per a la discussió i l'enviaran com a resposta.

Aquest és un bon plantejament com a estratègia d'estudi ja que els alumnes poden veure com han encarat la situació la resta. Un cop tots els alumnes hagin enviat les seves planificacions, pot començar una discussió per determinar quins semblen millor i perquè. Activar la possibilitat d'avaluar la feina feta entre ells pot ajudar als alumnes a adonar-se de com d'importants han estat els seus esforços per als companys.

Veure també