El Moodle està dissenyat per poder-lo actualitzar netament des de qualsevol versió anterior cap a una de posterior. Si us plau, vegeu Actualització al Moodle 1.6, Actualització al Moodle 1.7 o Actualització al Moodle 1.8 per llegir aspectes relacionats amb comportaments i característiques de la versió cap a on anireu.

Per actualitzar una instal·lació del Moodle, cal que seguiu aquests passos:

Comprovació de les necessitats del sistema

Passeu una estona rellegint la documentació d'instal·lació. Comproveu les característiques del sistema per a la versió a la qual aneu a Administració > Miscel·lània > Entorn

Còpia de seguretat de les dades importants

Tot i que no és imprescindible, sempre és una bona idea la de fer una còpia de seguretat en un sistema de producció abans de començar una actualització important, no fos cas que haguéssiu de tornar enrere cap a la versió anterior per qualsevol cosa. De fet, encara és més bona idea la d'automatitzar el servidor perquè faci còpia de seguretat de la instal·lació Moodle diàriament, i així es podria passar per sobre d'aquest procés.

Hi ha tres àrees que necessiten una còpia de seguretat:

1. El directori del programari del Moodle

Feu una còpia separada d'aquests fitxers abans de l'actualització, per poder-ne recuperar el fitxer config.php i qualsevol mòdul que hàgiu afegit, com ara temes, llenguatges, etc.

2. El directori de dades

És on hi ha totes les dades carregades (com ara recursos i tasques dels estudiants) i és molt important que n'hi hagi una còpia de seguretat sempre. Algunes actualitzacions poden canviar de lloc o el nom de directoris dins d'aquest directori de dades.

3. La vostra base de dades

La majoria de les actualitzacions del Moodle alterara les taules de la base de dades, per canviar-hi o afegir-hi camps. Cada base de dades té vies diferents de fer la còpia de seguretat. Una manera de fer una còpia amb el MySQL és la d'abocar ('dump') la BD en un únic fitxer SQL. Aquest exemple mostra les comandes Unix que aboquen una base de dades anomenada "moodle":

mysqldump -u nom_usuari_bd -p -C -Q -e -a moodle > moodle-backup-2007-04-01.sql

Substituïu nom_usuari_bd pel vostre nom d'usuari de la base de dades. L'opció -p marca que se us demani el mot de pas de l'usuari especificat amb el paràmetre -u

Si l'ordinador seu ('host') de la base de dades no és l'ordinador des d'on executeu la comanda de còpia (normalment el servidor web), ho haureu d'especificar amb l'opció -h:

mysqldump -u nom_usuari_bd -p -h host_base_dades -C -Q -e -a moodle > moodle-backup-2007-04-01.sql 

També podeu utilitzar la utilitat "Export" a la interfície web opcional del Moodle, "MySQL Admin" per fer el mateix en qualsevol plataforma. Aquesta interfície es pot obtenir a http://download.moodle.org/modules/integrations.php. És una integració del PHPMyAdmin per a l'administració del Moodle.

Install the new Moodle software

Using a downloaded archive

Do not overwrite an old installation unless you know what you are doing ... sometimes old files can cause problems in new installations. The best way is to rename the current Moodle directory to something else, then unpack the new Moodle archive into the old location.

mv moodle moodle.backup
tar xvzf moodle-1.1.tgz

Next, copy across your config.php and any other plugins such as custom themes:

cp moodle.backup/config.php moodle
cp -pr moodle.backup/theme/mytheme moodle/theme/mytheme

Using CVS

You can use CVS for updating or upgrading your Moodle. First you need to do a CVS checkout in your (empty) Moodle root directory.

For Linux servers

To do a CVS checkout of Moodle, you first have to logon to the Moodle CVS server.

 cvs -d:pserver:anonymous@moodle.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/moodle login
 No password for anonymous, so just hit the Enter button.

Go to the directory where you want the Moodle root to come and type

 cvs -z3 -d:pserver:anonymous@moodle.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/moodle co -r MOODLE_18_STABLE moodle 
 (where MOODLE_18_STABLE is the desired version)

To update, just go into the Moodle root directory and update to the new files:

 cvs update -dP

To update to a new version type in the following and change 18 to whatever newest version upgrade number is

 cvs -Q update -dP -r MOODLE_18_STABLE

Make sure you use the "d" parameter to create new directories if necessary, and the "P" parameter to prune empty directories.

For Windows servers

You can use Tortoise CVS to do the initial checkout and the updates.

If you have been editing Moodle files, watch the messages very closely for possible conflicts. All your customised themes and non-standard plugins will be untouched.

Don't forget to visit the admin page after the CVS update proces has completed.

Finishing the upgrade

The last step is to trigger the upgrade processes within Moodle.

To do this just visit the admin page of your installation e.g. http://example.com/moodle/admin

It doesn't matter if you are logged in as admin or not. If you are upgrading from some older versions you would not be able to login before the upgrade anyway.

Moodle will automatically detect the new version and perform all the database or filesystem upgrades that are necessary. If there is anything it can't do itself (very rare) then you will see messages telling you what you need to do.

Assuming all goes well (no error messages) then you can start using your new version of Moodle and enjoy the new features!

See also

nl:Upgraden zh:升级