Hoofdpagina

Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom! MoodleDocs is de documentatiebron voor Moodle.

We hebben reeds 160 artikelen waaraan ook jij kan meehelpen.
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Het was niet mogelijk het miniatuurbestand op de doellocatie op te slaan.

download
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Het was niet mogelijk het miniatuurbestand op de doellocatie op te slaan.
Moodle is een digitaal leerplatform of een elektronische leeromgeving. Dit is een soort website waarop leerkrachten aan leerlingen activiteiten kunnen aanbieden die het leren bevorderen.
Moodle is open source en helemaal gratis te gebruiken. Je kan Moodle downloaden op download.moodle.org.
Moodle wordt in meer dan 150 landen gebruikt om het e-leren vorm te geven. Meer dan 4 miljoen leerlingen gebruiken Moodle elke dag.
Wist je dat je Moodle heel gemakkelijk op je eigen computer kan uitproberen? Download één van de complete installatiepaketten (Moodle + Apache + MySQL + PHP) op download.moodle.org.
Flash tutorials
Voor leerkrachten
Voor site beheerders
Voor ontwikkelaars
Moodle is een fantastisch product. Dankzij Moodle zijn onze leerlingen meer gemotiveerd. Het heeft ons onderwijs erg vernieuwd. Moodle heeft ervoor gezorgd dat onze ICT lokalen veel meer gebruikt worden. ICT met Moodle is gemakkelijk en leuk. Wist je dat er in Nederland en België reeds 340 scholen zijn die Moodle gebruiken en elkaar daarbij ondersteunen.
Help mee met het verder uitwerken van MoodleDocs. Er komen elke dag nieuwe pagina's bij. We starten met de vertaling van de pagina's die rechtstreeds vanuit Moodle kunnen aangesproken worden om dan verder te groeien naar een volwaardige documentatie. Daarin zullen leraren, site beheerders en ontwikkelaars alle informatie vinden, nodig om met Moodle te werken.

Je kunt wat oefenen met de MediaWiki in onze zandbak. Door op bewerk te klikken, kan je een pagina aanpassen, maar ook zien hoe die gebouwd is. Op die manier leer je de MediaWiki-software het snelst.