Tekstin muokkaaminen

MoodleDocsista
Versio hetkellä 9. helmikuuta 2024 kello 11.27 – tehnyt Olli Haajanen (keskustelu | muokkaukset) (→‎Katso myös)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Yleisin tapa kirjoittaa tai muokata tekstejä Moodlen kurssisisältöön on tekstieditori, joita Moodlessa voi olla käytettävissä muutama erilainen. Jos ylläpitäjä on sallinut useamman editorin käyttämisen, muut käyttäjät voivat valita, mitä niistä haluavat käyttää. Moodlen editorit tuottavat HTML-koodia.

Käyttäjän mahdollisuudet muokata tekstejä sisältöalueella riippuvat hänen roolistaan ja oikeuksistaan kyseisessä kontekstissa.

  • Kun muokkaustila on päällä, opettaja näkee kurssin etusivulla paljon kynäikoneita joista muokataan otsikoita sekä jokaisen osion perässä Muokkaa-valikon (3 pistettä). Jos opettaja napsauttaa kurssiosion, aineiston tai aktiviteetin Muokkaa-valikon "Muokkaa osiota" tai "Muokkaa asetuksia" -kohtaa, hänelle avautuu HTML-editori tekstien muokkausta varten. M401muokkaustila4.png
  • Vastatessaan esimerkiksi keskustelualueen viestiin opettaja ja osallistuja näkevät HTML-editorin, mutta eivät voi muuttaa kurssialueen otsikoita.

Esimerkki tekstin muokkaamisesta

Moodle-sivuston tekstien muokkaaminen

Ylläpitäjillä on mahdollisuus muokata koko Moodle-sivustoa koskevia tekstejä. Tarkempia tietoja englanniksi on sivulla Language customisation.

Katso myös