Hiekkalaatikko

MoodleDocsista
Versio hetkellä 1. lokakuuta 2019 kello 08.35 – tehnyt Mikko Lammi 2 (keskustelu | muokkaukset) (→‎Teuvon tarina)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Sivun oikean reunan valikossa näkyvät suomenkieliset linkit vievät suomenkielisille ohjesivuille (fi), mutta englanninkieliset linkit ohjautuvat englanninkielisille sivuille (en). Voit myös auttaa kääntämään linkkien kohdesivuja englannista suomeksi. Tehtyäsi käännökset, vaihda samalla ohje-sivuvalikon eli ns. navigointimallineen en-linkit fi-linkeiksi.


teuvo

Teuvon tarina

Teuvo on näköjään käynyt hiekkalaatikolla ja siirtynyt sitten varmaankin Etusivulle tai ohjesivulle. Tätä jännittävästi alkavaa tarinaa saa vapaasti muokata ja jatkaa sekä sisällyttää siihen kaikennäköisiä Wikinöitä!

Teuvo KERRO: Versiosymbolin teko??

Osaan tehdä tämän 3.0:

Malline:Moodle 3.0


Mutta en osaa tehdä 3.3? :O

Malline:Moodle 3.3

Aiemmat hiekkalinnat

Tällä sivulla voit vapaasti kokeilla tekstin muokkausta. Sivun sisältö saatetaan poistaa varoittamatta, joten älä kirjoita tänne mitään tärkeää tai valmista tekstiä, edes väliaikaisesti.

Tavallisen tekstin kirjoittamista. Tämän pitäisi olla otsikko. Entäpä likki muualle? Esim. ethenetin sivulle?Pikainen testi. --Samuli Karevaara 9. lokakuuta 2006 kello 04:13:44 (CDT)

Activity modules

Tiedosto:help.gif

koe.jpg are a number of interactive learning activity modules that you may add to your course.

Communication

Communication and collaboration may take place using Chats and Forums for conversational activities and Choices to gain group feedback. Adding Wikis to your courses is an excellent way to allow students to work together on a single piece.


Work can be submitted by students and marked by teachers using Assignments or Workshops. Automatic marking can be achieved by using Quizzes. You can even integrate your Hot Potato quizzes by adding a Hotpot activity.

Content may be delivered and supported using Lessons and SCORM activities. Key words can be added to Glossaries by yourself or, if you allow it, your students.

Surveys and Databases are also very powerful additions to any course.

If all of that isn't enough for you then you can also add other modules that are not part of the official Moodle release!


Esimerkki.jpg


Aktiviteetit

Moodle kurssin osioihin ja moduuleihin voidaan lisätä erilaisia toimintoja eli aktiviteetteja. Aktiviteetteja voidaan lisätä kurssille muokkaustilassa ja lisääminen tapahtuu kurssin osioiden Lisää-alasvetovalikosta. Kun aktiviteetti on valittu, määritellään sen asetukset ensin ja sen jälkeen voidaan muokata itse aktiviteettia. Kun muokkaukset on tehty, tallennetaan ne ja aktiviteetti on käyttövalmiina kurssilla.

Ativiteettejä ovat mm.

Tehtävä

Tehtävä-työkalulla kurssilaiset voivat tuoda Moodleen tiedostoja. Tehtävän kuvauksessa kannattaa ohjeistaa kurssilaisia siitä, missä muodossa palautettavien tiedostojen tulee olla (esim. *.rtf, *.doc tai *.jpg).

tehtava.jpg

Tehtäväkansioita voi olla yksi tai useampi. Yhtä tehtäväkansiota kohden opiskelija voi palauttaa ainoastaan yhden tiedoston. Moodlessa on neljä erilaista tehtävätyyppiä, joista Lähetä yksi tiedosto -tyypi on ehkä yleisin, sillä se mahdollistaa opiskelijoiden tuoda Moodleen yhden mitä tahansa tiedostomuotoa olevan tiedoston.


Testauksia

Kuva olis kiva ylläri helsinki.png

Linkityskin onnistuu ko. kuvaan Media:helsinki.png

Alasivu 1

Toiminto Huomioitavaa
eka rivi + sarake paljon tekstiä tässä miten saan leveämmän sarakkeen toka rivi + sarake

ja sitten

  1. eka
  2. toka

Kokeilu

Moodlessa opettaja vastaa oman kurssinsa materiaaleista. Opettaja myös usein hallitsee opiskelijoiden lisäämistä kursille ja kurssialueen asettelua. Tämä pikaopas esittelee Moodlen ominaisuksia opettajan roolissa toimiville.


Kurssin perustaminen

Kurssi on Moodle-sivustossa paikka, jonne opettaja voi lisätä oppimateriaaleja opiskelijoilleen. Opettajalla voi olla useita kursseja . Kursilla voi myös olla useampia opettajia ja opiskelijaryhmiä. Video What is a course in Moodle? sisältää esimerkin kurssista.

Tavallinen opettaja ei oletusarvoisesti voi perustaa uutta kurssia. Sivulla Perusta uusi kurssialue on tietoja kurssien luomisesta.

Esimerkki kurssista

Kurssimateriaali on mahdollista näyttää usealla eri tavalla, kuten viikottaisina osina tai nimettyinä asiakokonaisuuksina. Voit näyttää kaikki kurssin osat heti tai tuoda ne näkyviin yksitellen. Sivulla Tarkista kurssialueen asetukset on tarkempia tietoja. Aihetta käsittelee myös video How to lay out your course.Rinnakkaiset laatikot

EKA
tekstiä tässä ja sitten alaviivaa alapuolelle kanssa
lisää tekstiä
TOKA
jotain tulisi tähänkin tekstiä

kuten tähänkin

KOLMAS
mitäs vielä keksisi tähän

toinen rivi
kolmas rivi
neljäs rivi

NELJÄS
Jotain listaa kai pitäis kokeilla kanssa
  • eka
  • toka
  • kolmas
VIIDES
tekstiä tekstiä kirjoitellaan jotain nyt ainakin
KUUDES
superpaljon tekstiä jos on niin kuinkas sitten käy vai käykö mitään vai mitä käy kuin ja miksi tää viimeinen loota on leveämmpi kuin muut vaikka on määritelty sama leveys kaikkiin vain heittääkö silmät vaan