Wikin UKK

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tätä sivua ollaan päivittämässä ja se on vielä keskeneräinen, katso tarvittaessa englanninkielinen dokumentaatio tai Moodlen 3-version ohjeet.

Miten saan kehystetyn ruudukon / taulukon Moodleen?

Moodlessa voi kehystettyjä taulukoita tehdä kaikkiin aineistoihin tai aktiviteetteihin, joissa on tekstieditori käytössä. Taulukko voi olla kurssin aikataulu, varauslista tai muu matriisi. Jos halutaan, että opiskelijat pystyvät täyttämään taulukkoa, se kannattaa liittää osaksi wiki-sivua, johon kaikilla opiskelijoilla on automaattisesti muokkausoikeudet. Katso tarkemmat ohjeet Wikin lisäämiseen kurssillesi.

Jos tarvitset tämäntyyppistä kehystettyä taulukkoa Moodlessa, katso alta vaihe-vaiheelta-ohjeet. Ohje on tehty Tiny MCE-editorilla. Voit klikata kuvia tarvittaessa isommaksi. Jos käytössäsi on Atto-editori (yleensä oletus), vaihda editoria klikkaamalla profiilikuvaasi, valitse "Asetukset" ja "Tekstieditorin asetukset".

taulukko1.png

Laita muokkaustila päälle, lisää haluamasi aktiviteetti tai aineisto (esim.Wiki) ja lisää taulukko tekstieditorista:

M402taulukkoTinyMCE1.png

Määrittele sarakkeiden ja rivien määrä hiirellä vetämällä.

Kun olet valmis, valitse "Taulukon ominaisuudet".

M402taulukkoTinyMCE2.png

Valitse "Lisäasetukset", valitse haluamasi reunuksen tyyli ja vaihda reunuksen väri esimerkiksi mustaksi kohdasta "Kehyksen väri" (oletus on valkoinen). Valitse lopuksi "Tallenna".

M402taulukkoTinyMCE3.png

Nyt taulukko on lisätty ja näyttää tekstieditorissa tältä (esimerkissä on ensimmäisen rivin kaikkiin sarakkeisiin lisätty numero ja rivit on tasattu keskelle).

M402taulukkoTinyMCE4.png

Nyt voit tallentaa taulukon. "Tallenna ja näytä" -valinnalla saat näkyviin tämänkaltaisen taulukon:

M402taulukkoTinyMCE5.png

Jotta taulukkoa voidaan täyttää, tulee aina mennä ko. sisällön asetuksia muokkaamaan. Wikiin lisättyä taulukkoa voivat suoraan muokata opiskelijatkin.

Miten arvioin wikiin tehdyt tuotokset ja annan niistä palautetta?

Arviointien UKK: Miten voin arvioida opiskelijan työn joka ei näy Moodlen arviointikirjassa ja antaa siitä palautetta?