Moduulien yleiset asetukset aineistoissa

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tätä sivua ollaan päivittämässä ja se on vielä keskeneräinen, katso tarvittaessa englanninkielinen dokumentaatio tai Moodlen 3-version ohjeet.


Aineistoille ja aktiviteeteille yleiset moduulien asetukset ovat periaatteiltaan toisiaan vastaavat, mutta aineistoissa on vähemmän asetuksia.

Moduulien yleiset asetukset löydät kunkin aineiston asetuksista. Pääset asetuksiin joko

a) laittamalla kurssin muokkaustila päälle ja klikkaamalla aineiston perässä olevaa Muokkaa-valikkoa (3 pistettä) tai

b) avaamalla aineiston ja valitsemalla Asetukset.

Jos et näe kaikkia ao. kuvissa näkyviä asetuksia, klikkaa painiketta Näytä kaikki (oikea ylänurkka).

M401moduulien asetukset aineistot.png
M401rajoita paasy5.png

Moduulien yleiset asetukset

  • Näkyvyys opiskelijoille: Aineisto näytetään tallentamisen jälkeen oletusarvoisesti opiskelijoille. Jos haluat julkaista aineiston opiskelijoille myöhemmin, valitse "Piilota". Mikäli koko aihe/osio on piilotettu, näkyvät kaikki siihen lisätyt aineistot oletuksena piilotettuna opiskelijoilta. Tämä asetus vastaa muokkaustilassa opettajalle näkyvää silmä-kuvaketta (117309633.png silmä auki = aineisto näytetään, m244 silmä-kiinni-ikoni.png silmä kiinni = aineisto piilotetaan).
  • Tunnistenumero: Tunnistenumero määritellään vain siinä tapauksessa, että kurssin arvioinnit halutaan laskea oman laskukaavan mukaan. Katso tarkemmin sivulta: Kurssilla annetut arvioinnit ja tarkempi ohje laskukaavan määrittämiseen. Jos et määrittele omia laskukaavoja, jätä tunnistenumero tyhjäksi.
  • Pakota kielivalinta: Voit halutessasi pakottaa aktiviteetin oletuskielen. Suosittelemme kuitenkin, ettei pakotettua kielivalintaa käytetä, sillä yleensä on parempi antaa käyttäjän itse valita, millä kielellä aktiviteetti hänelle näytetään. Tyypillisimmin valikossa ovat suomi, ruotsi ja englanti. Uusi ominaisuus
    Moodle 4.1


Rajoita pääsy

Voit rajata aineistoon pääsyä ja näkyvyyttä haluamiesi kriteerien mukaisesti:

M401rajoita paasy1.png

Huom. Jos sinulla ei näy kaikki yllä olevan kuvan vaihtoehdot esim.

  • Ryhmä > kurssillasi ei ole ryhmiä.
  • Aktiviteetin suoritus > edistymisen seuranta ei ole laitettu päälle kurssin asetuksiin.

Suoritusten seuranta

Jos moduulien yleisissä asetuksissa näkyy kohta "Suoritusten seuranta" on kurssillasi opiskelijoiden edistymisen seuranta käytössä, ks. Muokkaa asetuksia.

Suoritusten seurannassa tarjolla olevat asetukset vaihtelevat sen mukaan, mitä sisältöä olet lisäämässä. Lähtökohtaisesti aineistoissa on tarjolla opiskelijan itse lisäämä suoritusmerkintä (manuaalinen) ja automaattimerkintä aineiston avaamisesta. Ks. Suoritusten seuranta. |}