Arviointiprosessi tehtävissä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Tällä on ohjeet siihen, kuinka asetat Moodlessa tehtävän arvioinnin ja annat opiskelijalle arvosanan tai palautetta (ns. suora, yksinkertainen arviointi). Mikäli haluat hyödyntää ns. edistyneen arvioinnin toimintoja (arviointimatriisia tai arviointifraaseja) katso niihin liittyvät omat ohjeensa.

Katso englanninkielinen yleisesittely Tehtävän asetuksista ja arvioinnista: Assignment in Moodle (Moodle Academy)

Pikaohje ks. Arviointi Tehtävä-aktiviteetissa

Arviointinäkymä/arviointitaulukko

Pääset tehtävän arviointinäkymään näin:

 • Avaa tehtävä kurssialueella. Sivulla näkyy arviointien yhteenveto, josta näkyy kurssin osallistujamäärä, palautettujen tehtävien ja luonnosten lukumäärä (kun Lähetä arvioitavaksi -toiminto on käytössä), arvioimattomien palautusten lukumäärä, tehtävän viimeinen palautusaika sekä paljonko palautusaikaa on jäljellä.
 • Valitse sivun alareunasta "Näytä kaikki palautukset" tai "Arviointi". Kun valitset "Näytä kaikki palautukset", pääset taulukkoon, jossa näkyy kaikki opiskelijat huolimatta siitä, onko palautuksia tullut. Klikkaamalla "Arviointi" pääset suoraan opiskelijoiden palauttamiin tehtäviin (ks. alla Opiskelijakohtainen arviointinäkymä).

Kun valitset "Näytä kaikki palautukset" tulet arviointitaulukkoon. Taulukon yläpuolella on Arviointitoimenpide-tiputusvalikko, josta voit ladata kaikki palautukset zip-tiedostoksi, siirtyä arviointikirjaan (kurssin kaikki arvioinnit) tai tuoda tekemäsi palautetiedostot zip-tiedostoina. Aakkosien avulla voit etsiä tietyn opiskelijan tiedot.

M401tehtävän palautukset.png

Taulukossa jokainen opiskelija on omalla rivillään. Sarakkeessa näet kunkin opiskelijan tekemät palautukset kuten kuvassa alla. Kuvassa on piilotettu muutamia sarakkeita, jotta se näkyisi kokonaan. Koska arviointitaulukko näkyy leveänä, voit tarvittaessa piilottaa osa sarakkeista klikkaamalla miinuspainiketta sarakkeen otsikkorivillä.

Plusmerkistä saat puolestaan sarakkeen jälleen näkyviin arviointitaulukossa. Sarakkeita ei voi poistaa tehtävän arviointinänäkymässä kokonaan, mutta sarakkeiden määrään vaikuttaa tehtävässä valitut asetukset. Palauta taulukkoasetukset -linkistä saat näkyviin kaikki piilotetut sarakkeet.

M401tehtävän arvioinnit.png
 • Järjestys: Voit järjestää taulukon uudelleen sarakkeiden otsikkoriviltä haluamaasi järjestykseen. Esimerkiksi jos haluat nähdä, mitkä kaikki työt ovat vielä arvioimatta, klikkaa otsikkoa Arviointivaihe, niin saat ensiksi ne palautukset, jotka on "Lähetetty arvioitavaksi". Lisäksi voit järjestellä palautuksia vaikka opiskelijan etunimen alkukirjaimen perusteella.
 • Arviointivaihe: kertoo, mitä opiskelijan työlle on tähän mennessä tapahtunut. Sarakkeessa näkyvät a) opiskelijan toimenpiteet: Ei palautusta, Keskeneräinen tai Lähetetty arvioitavaksi sekä b) opettajan toimenpiteet: Palautusta ei saa muokata tai Arvioitu.
 • Arviointi: klikkaamalla saat auki ko. opiskelijan arviointinäkymän.
 • Muokkaa: tiputusvalikosta voit valita vaihtoehtoja opiskelijan työn käsittelyyn. Vaihtoehtoja ovat Päivitä arvosanaa, Estä palautusten muokkaaminen ja Anna lisäaikaa. Jos olet ottanut Lähetä arvioitavaksi -toiminnon käyttöön tehtävän asetuksista, vaihtoehtona on myös riippuen palautuksen tilanteesta: Muuta palautus keskeneräiseksi.
 • Viimeksi muutettu (Palautus): Näyttää opiskelijan tekemät muutokset palautukseen. Jos "Lähetä arvioitavaksi" -toiminto ei ole käytössä, voit tarkistaa tästä sarakkeesta, onko opiskelija tehnyt tehtäväänsä muutoksia.
 • Tiedostojen palautus: Opiskelijan palauttamat tiedostot.
 • Palautuksen lisätiedot: Jos opiskelija on liittänyt kommentteja tehtäväänsä, niitä pääsee lukemaan suoraan ko. sarakkeesta. Huom. Älä opettajana anna arviointeja / palautetta tehtävästä kommenttina, koska kommentit eivät näy Moodlen arviointikirjassa, eikä niistä lähde opiskelijalle ilmoitusta.
 • Viimeksi muutettu (Arviointi): Opettajan viimeisimmän arvioinnin ajankohta.
 • Palaute: Avaa ensiksi opiskelijakohtainen arviointinäkymä sarakkeesta "Arviointi" ja kirjoita sanallinen palaute. Palaute-kenttään kirjoittamasi palaute näkyy myös taulukkonäkymässä.
 • Kommentoitava PDF: Toimii kun opiskelijat lataavat tehtävään pdf-tiedoston. Avaa ensiksi opiskelijakohtainen arviointinäkymä sarakkeesta "Arviointi" ja käytä PDF-kommentointia. Tehtyäsi merkinnät, näet automaattisesti kommentoidun version pdf-tiedostosta sille varatussa sarakkeessa. Ks. alla tarkemmat ohjeet pdf-annotointiin.
 • Lopullinen arviointi: Kaikkein oikeanpuoleisin sarake kertoo opiskelijan saaman arvosanan / maksimi.

Arviointitaulukon asetukset

Tehtävän arviointitaulukon alapuolella on joukko valinnaisia asetuksia:

M401tehtävän arvioinninasetukset1.png
 • Näytettävien tehtävien määrä sivulla: montako opiskelijaa näkyy yhdellä sivulla. Useimmiten on helpointa valita vaihtoehto Kaikki.
 • Näytä: ketkä kaikki opiskelijat listataan. Jos et näe kaikkia haluamiasi opiskelijoita, tarkista tämä asetus, joka useimmiten kannattaa olla Kaikki.
 • Nopea arviointi: Jos haluat arvioida kaikkien /monen opiskelijan suorituksen samalla kertaa taulukkonäkymässä esim. pelkästään arvosanat kirjaamalla, rastita Nopea arviointi. Nopeassa arvioinnissa voit antaa niin arvosanan kuin sanallista palautettakin. Muista tallentaa nopean arvioinnin muutokset! Nopea arviointi ei toimi edistyneen arvioinnin eli arviointimatriisin tai -fraasien kanssa.
 • Näytä vain aktiiviset käyttäjät: Tämä asetus määrittää näkyvätkö vain aktiiviset käyttäjät arviointikirjan raportissa. Jos tämä asetus valitaan poistetut käyttäjät eivät näy arviointikirjassa.
 • Lataa palautukset kansioissa: Jos palautettuja tiedostoja on enemmän kuin yksi, niin palautukset voidaan ladata kansioissa. Kunkin henkilön palautukset sijoitetaan silloin omaan kansioon yhden zip-tiedoston sisälle. Palautustiedostoja ei uudelleennimetä.

Nopea arviointi

Jos haluat arvioida usean opiskelijan tehtävän samalla kertaa taulukkonäkymässä esim. pelkästään arvosanat kirjaamalla:

 1. Avaa tehtävä kurssialueelta.
 2. Valitse sivun Näytä kaikki palautukset.
 3. Rastita Nopea arviointi taulukon alapuolelta.
 4. Syötä arvosanat suoraan arviointitaulukkoon sarakkeessa Arviointi.
 5. Klikkaa Tallenna kaikki nopean arvioinnin muutokset taulukon alapuolelta.
M401tehtävän nopea arviointi.png


Huomioitavaa nopeasta arvioinnista
 • Jos haluat antaa kirjallista palautetta, käytä opiskelijakohtaista arviointinäkymää.
 • Nopeaa arviointia ei suositella käytettäväksi kurssialueilla, joilla arvioinnin antajia on useita, koska arvioinnin antajan tiedot eivät tallennu, eikä toiminto tue samanaikaista arviointien antamista.
 • Nopea arviointi näyttää taulukon alla toiminnon "Ilmoita opiskelijoille", jonka avulla voit ilmoittaa opiskelijoille sähköposti-ilmoituksin muutoksista arvioinneissa. Sama toiminto löytyy myös opiskelijakohtaisesta arviointinäkymästä, vaikka et käyttäisi nopeaa arviointia.

Lähetä arvioitavaksi -toiminnallisuuden logiikka

Jos Lähetä arvioitavaksi -toiminto on tehtävässä otettu käyttöön (ei yleensä oletuksena päällä), pitää opiskelijan erikseen kuitata tehtävänsä valmiiksi/arvioitavaksi. Opiskelija lisää tiedoston tai tallentaa verkkotekstiä tehtävään. Tehtävänpalautus on tällöin vasta luonnos. Opettaja näkee työn, ja opettajan Arviointivaihe-sarakkeessa lukee Keskeneräinen. Vasta kun opiskelija klikkaa painiketta Lähetä arvioitavaksi, lukittuu tehtävän palautusmahdollisuus ja opettaja näkee Arviointivaihe-sarakkeessa Lähetetty arvioitavaksi. Näin opiskelija viestittää työn olevan valmis arvioitavaksi (ei muutoksia odotettavissa).

Jos opettaja kuitenkin haluaa, että opiskelijan on palautettava työstä kokonaan uusi versio, hän voi avata työn uudelleen muokattavasti opiskelijakohtaisesti. Tällöin opettaja valitsee Muokkaa-sarakkeen tiputusvalikosta Muuta palautus keskeneräiseksi, jolloin opiskelija pääsee taas muokkaamaan tehtävää ja hänen on uudestaan klikattava "Palauta arvioitavaksi" -painiketta kuitatakseen version valmiiksi.

Vaikka opiskelija ei olisi palauttanut mitään (Arviointivaihe: Ei palautusta), opettaja voi lukita hänen palautusmahdollisuutensa. Esimerkiksi jos opettaja ei enää halua myöhässä tulevia palautuksia, hän valitsee Muokkaa-sarakkeen tiputusvalikosta Estä palautusten muokkaaminen.

Huomaa, että voit avata tai lukita palautusmahdollisuuden henkilökohtaisen toiminnon lisäksi "massatoimintona" usealle opiskelijalle kerralla näkymän alareunan pudotusvalikosta, jolloin valitsemasi toimenpide kohdistuu kaikkiin taulukosta rastittamiisi opiskelijoihin. Rastita opiskelijat (kaikki tai osa) ja valitse "Lukitse palautukset". Hyväksy toiminto painikkeesta "Hae".


M401tehtävä lukitsepalautukset.png

Arviointiprosessin vaiheistaminen ja nimetyt arvioijat

Vaiheistamalla arviointiprosessin voit tehdä arviointeja pikkuhiljaa, erilaisten vaiheiden kautta ja voit vasta lopuksi julkaista arvioinnit opiskelijoille yhtäaikaa. Mikäli myös "arvioijien nimeäminen" on käytössä, voit nimetä tietyn arvioijan kunkin opiskelijan palautuksille. Arvioijien nimeäminen edellyttää vaiheistetun arviointiprosessin käyttämistä. Vaiheistettu arviointiprosessi puolestaan toimii itsenäisesti, myös ilman nimettyjä arvioijia (esim. yhden opettajan kursseilla nimetyt arvioijat on turha toiminto).

Ota ensiksi tehtävän asetuksissa vaiheistettu arviointiprosessi (halutessasi myös arvioijien nimeäminen) käyttöön.

Avaa Tehtävä, valitse Asetukset, avaa kohta "Arviointi" ja valitse pudotusvalikosta Kyllä kohtaan "Vaiheista arviointiprosessi".

border="1"

Tämän jälkeen siirry katsomaan tehtävän palautuksia / arviointitaulukkoa. Rastita kohta "Nopea arviointi" taulukon alapuolelta kohdasta "Valinnaiset asetukset". Nyt myös tehtävän arviointitaulukkoon tulee vaiheistusta ja arvioijan nimeä koskevat lisäsarakkeet ja pudotusvalikot näkyviin (kunhan laitat ensin nopean arvioinnin päälle). Jos hyödynnät edistynyttä arviointia (arviointimatriisi, arviointifraasit) saat vaiheistusta koskevat lisäasetukset näkyviin vain opiskelijakohtaisessa arviointinäkymässä, koska arviointimatriisin kanssa nopea arviointi ei toimi. Voit siis kuitenkin käyttää vaiheistuksia!

Arviointivaihe-taulukossa näkyy nyt pudotusvalikko, josta voit määritellä kullekin palautukselle vaiheen. Valitse vaiheet kullekin palautukselle ja valitse "Tallenna kaikki nopean arvioinnin muutokset", niin valinnat tallentuvat.

M401tehtävä vaiheistaprosessi2.png

Vaiheita on kuusi:

 1. Ei arvioitu = Arviointia ei ole tehty
 2. Arvioinnissa = Opettaja on ottanut palautuksen arvioitavaksi, mutta se ei ole vielä valmis
 3. Arviointi tehty = Opettaja on antanut arvosanan ja palautteen, mutta sitä ei ole tarkistettu tai julkaistu opiskelijoille
 4. Tarkastuskierroksella = Arviointi odottaa toisen opettajan tarkastusta, eikä sitä ole julkaistu opiskelijoille
 5. Valmis julkaistavaksi = Arviointi ja tarkistus tehty, mutta arviointia ei ole julkaistu opiskelijoille
 6. Julkaistu = Julkaisee arvioinnit opiskelijalle ja lähettää ilmoituksen arvioinnista & palautteesta (mikäli ilmoitukset on otettu opettajan toimesta käyttöön tehtävän arviointinäkymässä - katso tarkemmin tämän sivun luku "Viesti opiskelijalle hänen saamastaan arvioinnista").

Palautuksen ei ole pakko käydä läpi jokaista vaihetta. Arviointivaiheet ovat hyviä monen opettajan kurssilla, jolloin kaikki näkevät arviointien tilanteen (jos arviointeja antaa moni samanaikaisesti). Arviointivaiheet toimivat hyvin myös kurssilla, jossa halutaan viivästyttää arvosanojen julkaisua eli tehdään arviointeja pikkuhiljaa, mutta näytetään ne opiskelijoille samanaikaisesti.

Voit halutessaasi ottaa myös ilmoitustoiminnot käyttöösi kohdasta "Ilmoita opiskelijalle" > "Kyllä". Oletusvalinta pudotusvalikossa on yleensä "Ei" eli opiskelijoille ei lähetetä oletusarvoisesti arvioinnista sähköpostiviestiä. Arvioinnin välivaiheista ei yleensä kannatakaan lähettää viestejä, koska arvosana näkyy opiskelijalle vasta julkaisuvaiheessa. Toimintoa kannattaa siis käyttää vasta viimeisessä vaiheessa "Julkaistu", mikäli hyödynnät arvioinnin vaiheistusta. Toisin sanoen kannattaa välivaiheissa 1-5 valita asetukseksi "Ei", jolloin ilmoitusta arviointivaiheen muutoksesta ei opiskelijalle lähetetä ja vasta kuudennessa vaiheessa, kun arvosana julkistetaan, lähettää opiskelijoille ilmoitus sähköpostiin.

Lisäksi voi ottaa käyttöön arvioijien nimeämisen, joka toimii hyvin vaiheiden kanssa mm. tarkastuskierroksen osalta. Näin monen opettajan kursseilla kukin opettaja näkee omien arvioitaviensa palautukset kätevästi kerralla.

Opiskelijakohtainen arviointinäkymä

Opiskelijakohtaisessa arviointinäkymässä opettajan voi arvioida tehtäviä valitsemallaan asteikolla, antamalla sanallista palautetta ja/tai liittämällä palautetteen osaksi tiedostoja, riippuen tehtävän asetuksissa määritellyistä palautteenantotavoista. Pääset suoraan opiskelijakohtaiseen arviointinäkymään näin:

 • Avaa tehtävä kurssialueelta.
 • Valitse sivulta "Arviointi" ja pääset suoraan arvioimaan opiskelijoiden palauttaman tehtävän. Jos valitset "Näytä kaikki palautukset", pääset taulukkoon, jossa näkyy kaikki opiskelijat huolimatta siitä, onko palautuksia tullut (ks. ohjeet yllä).

Jos tehtävä on palautettu PDF-muodossa (suositus), avautuu opiskelijan palauttama tehtävä heti opiskelijakohtaisessa arviointinäkymässä. Tällöin opettaja voi hyödyntää PDF-tiedoston kommentointityökalua kommenttien ja merkintöjen tekemiseen suoraan opiskelijan palauttamaan tiedostoon (ks. ao. kuva). Jos tehtävä on muu kuin PDF-tiedosto, tiedosto löytyy otsikon "Palautus" alta.

Jos olet ottanut tehtävässä käyttöön arviointimatriisin tai -fraasit, katso palautteen antaminen ohjeesta Edistynyt arviointi. Jos haluat nopeasti vain merkitä suoritukset tai antaa arvosanat, ks. yllä kohta "nopea arviointi".

Opiskelijakohtaisen arviointinäkymän toiminnot

arviointipros5.png

Olennaisimmat toiminnot ovat tietysti opiskelijan palauttaman työn arviointiin ja palautteenantoon liittyviä, otsikon Arviointi alla.

Huomioitavaa palautteen antamisesta

Antamasi arviointi tallettuu painikkeesta "Tallenna muutokset". Nollaa-painike tyhjentää antamasi arvioinnit.

Jos haluat, että opiskelija saa ilmoituksen arvioinnin tekemisestä, tulee "Ilmoita opiskelijoille" -kohta olla valittu.

 • Jos kurssialueellasi on useampia kuin yksi opettaja, huomaa, että arvioinnissa ei ole rinnakkaisuudenhallintaa. Tämä tarkoittaa, että
  • jos ensin yksi opettaja kirjoittaa opiskelijalle palautetta, tallentaa, ja sitten toinen opettaja kirjoittaa palautetta ja tallentaa, kaikki yhteisesti kirjoitettu palaute tallentuu myöhemmin tallentaneen opettajan nimissä
  • jos kaksi opettajaa aloittaa palautteen kirjoittamisen yhtäaikaa ja ensin yksi tallentaa, sitten toinen, myöhemmin tallentaneen opettajan palaute tallentuu aiemmin tallentaneen opettajan palautteen päälle

Usean opettajan kursseilla kannattaakin hyödyntää vaiheistettua arviointiprosessia ja nimettyjä arvioijia. Vaiheistetun arviointiprosessin ja nimettyjen arvioijien määrittely tulee ottaa erikseen käyttöön tehtävän asetuksista.

PDF-annotointi

Kun tehtävä on palautettu PDF-tiedostona (suositus), avautuu opiskelijan palauttama tehtävä heti opiskelijakohtaisessa arviointinäkymässä (oletusnäkymä). Opettaja voi halutessaan hyödyntää PDF-tiedoston kommentointityökalua kommenttien ja merkintöjen tekemiseen suoraan opiskelijan palauttamaan tiedostoon.

M401tehtävä pdfarviointi.png

PDF-annotointityökaluilla saat lisättyä opiskelijan palautukseen tekstiä ja muita merkintöjä mm. leimoja, piirroksia ja kuvioita.

annotointi1.png = lisää kommentti (tekstiä)
annotointi2.png = valitse kommentille pohjaväri
annotointi3.png = voit liikutella sivua
annotointi4.png = valitse jo tekemäsi palaute (tarpeellinen, jos haluat poistaa palautemerkinnän)
annotointi5.png = piirustustyökalu (kynä)
annotointi6.png = työkalu suoran viivan tekemiseen
annotointi7.png = tee suorakulmioita
annotointi8.png = tee ympyröitä
annotointi9.png = korostuskynä esimerkiksi alleviivauksiin
annotointi10.png = valitse kommentin väri
annotointi11.png = leimasin - valitse ensin tämä ja sen jälkeen haluamasi leima
annotointi12.png = erilaiset leimavaihtoehdot - tiputusvalikosta valittavissa myös oikeinmerkki ja hymy- ja surunaama

Jos haluat poistaa jo lisätyn kommentin/merkinnän, valitse ensiksi työkaluriviltä annotointi4.png nuoli-kuvake ja sen jälkeen klikkaa hiirellä merkintää, jolloin merkinnän kohdalle näkyviin roskakori (=poista merkintä).

Kommentteja voi tallentaa pikalistaan, jolloin sinun ei tarvitse kirjoittaa usein toistuvaa kommenttia uudelleen:

 • Klikkaa tekstilapun yläkulman kuvaketta.
 • Valitse Lisää pikalistaan tai valitse listalta aiemmin lisäämäsi kommentti.

Samasta valikosta voit myös poistaa jo tehdyn kommentin.

annotointi13.png

Voit myös etsiä laatimisiasi kommentteja. Kun klikkaat kommenttia, siirryt siihen kohtaan tehtäväpalautusta, josta kommentti löytyy.

PDFkommentointiHaekommentteja.JPG

Tehtävän arviointitaulukon sarakkeessa "Annotoitava PDF" näet nyt uuden tiedoston eli opiskelijan alkuperäinen palautus jää ennalleen ja kommentoidusta PDF:stä muodostetaan oma tiedostonsa. Kommentoitu PDF näkyy opiskelijalle samassa kohdassa, josta hän näkee tehtävän arvioinnin ja palautteen muutenkin. Kerran tallennettua, kommentoitua PDF-tiedostoa ei saa poistettua, mutta sen tilalle voi opettaja palauttaa uuden tiedoston.

M401tehtävä pdfarviointi2.png

Viesti opiskelijalle hänen saamastaan arvioinnista

Jos tehtävän arviointinäkymässä "Ilmoita opiskelijoille" on valittu, saavat opiskelijat arvioinnista ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämä kuitenkin edellyttää, että opiskelija ei ole kieltänyt ilmoitusten vastaanottamisesta omista profiiliasetuksistaan. Opiskelija voi halutessaan määritellä valinnan koskemaan kaikkien kurssialueittensa kaikkia tehtäviä.

Mikäli opiskelijalle lähtee ilmoitus sähköpostitse (oletus, kun opiskelija ei ole sitä erikseen kieltänyt), kun tehtävä on arvioitu, on muotoa:

"Oiva Opettaja on antanut sinulle palautetta tehtävään 'Palauta seminaariesitelmäsi tänne'. Voit lukea palautteen täältä: (linkki tehtävän palautukseen)".

Jos haluat vielä muokata jo tallentamaasi arviointia, kannattaa muutos tehdä pikaisesti. Opiskelija saa viestin nimittäin vasta 30 minuutin kuluttua ensimmäisestä arvosanan tallennuksesta (Moodlen oletusviive muokkauksille). Mikäli haluat viivästää arvosanan julkaisua ja julkaista kaikki arvioinnit viiveellä, tutustu tarkemmin vaiheistetun arviointiprosessin periaatteisiin (hieman ylempänä tällä sivulla).

Lisäajan antaminen tehtävän palauttamiseen (poikkeuspääsy)

Opettaja voi antaa lisäaikaa tehtävän palautukseen yksittäiselle opiskelijalle tai ryhmälle.

 • Avaa tehtävä/tentti kurssialueelta.
 • Valitse Lisää-valikosta Poikkeuspääsyt.
 • Klikkaa Lisää osallistujalle/ryhmälle poikkeuspääsy tehtävään.
 • Hae ryhmä/opiskelija, jolle haluat antaa lisäajan.
 • Määrittele uudet palautusajat ja tallenna.

M401tehtävä poikkeuspääsyt.png

Jos haluat tarkistaa, kenelle olet antanut lisäaikaa, pääset tarkistamaan sen Tehtävän Poikkeuspääsyt-kohdasta. Samasta paikasta voit poistaa ja muokata poikkeuspääsyjä.

Missä opiskelija näkee omat arviointinsa ja palautteensa?

Kun opettaja on tallentanut arvioinnin & opiskelijalle antamansa palautteen, opiskelija näkee omat arviointinsa avaamalla tehtävän uudelleen (samasta kohdassa, mistä tehtävä palautettiin). Opettajan antama arvosana ja palaute näkyvät sivun alareunassa. Jos olet käyttänyt sähköpostitiedotusta opiskelijalle, hänen saamassaan sähköpostissa on lisäksi suora linkki samalle sivulle. Annetuista arvioinneista voi kertoa opiskelijoille myös Uutisviestillä.

Opiskelija näkee kurssin arviointinsa myös aina arviointikirjan kautta eli avaamalla "Arvioinnit" Navigointi-/Asetukset-lohkon kautta.

Huom. Jos käytit Moodlen PDF-annoitointia, kehoita opiskelijoita lataamaan kommentoitu tiedosto itselleen. Esikatselu saattaa näyttää kommentit eri tavalla kuin on ollut opettajan tarkoitus.

Usein kysytyt kysymykset tehtävistä

Katso Tehtävän UKK (usein kysytyt kysymykset) omalta sivultaan.