Vierailija

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodleen on mahdollisuus kirjautua Vierailijana. Vierailija-mahdollisuutta kannattaa käyttää, kun haluat opiskelijoiden/kollegoiden pääsevän tutustumaan kurssille. Huomioi kuitenkin ettei kurssimateriaaleissa tai keskusteluissa ole mitään sellaista, mitä ns. kurssin ulkopuoliset eivät saisi nähdä.

Vierailija-mahdollisuutta voi käyttää myös sellaisissa kursseissa, jotka on tarkoitettu enemmänkin portaalimaiseksi materiaalin/tiedonjakopaikaksi.

Moodlen kirjautumissivulla on valinta "Kirjaudu vierailijana", jos organisaation Moodle-ylläpito on sen hyväksynyt. Opettaja voi sallia kurssille pääsyn vierailijana. Vierailija-status on AINA vain lukutilassa oleva mahdollisuus (read-only), eikä siten voi osallistua kurssin aktiviteetteihin kuten keskusteluihin, vastata tenttiin tai palauttaa tehtävää.

Vierailija ei voi

 • lähettää keskusteluviestejä (mutta näkee kuitenkin keskustelut)
 • palauttaa tehtäviä
 • vastata tentteihin tai tehdä tenttityökalulla laadittuja testejä
 • vastata palautetyökalulla tehtyihin kyselyihin
 • muokata wiki-sivuja
 • nähdä SCORMilla tehtyjä sisältöjä
 • nähdä kenenkään osallistujan tuloksia tai arvosanoja.

Vierailijan lisääminen kurssille

Voit halutessasi päästää kurssialueelle opiskelijoiden lisäksi myös vierailijoita sekä asettaa vierailijoille salasanan. Vierailija voi katsella kurssiasi, ladata tiedostoja, mutta ei voi osallistua opiskelijoiden tyyliin keskusteluihin tai tehdä tehtäviä. Huomaa, että vierailijapääsy on aina anonyymi, eli et voi tietää, kuka kävijä on tai kuinka monta heitä kurssillasi on. Jos otat vierailijapääsyn käyttöön, tulee kurssisi yhteyteen näkyviin "Kirjaudu vierailijana" painike.

 1. Navigoi kurssin Osallistujiin, valitse hammasrattaasta Osallistujien lisäämistavat.
 2. Klikkaa riviltä Pääsy vierailijana hammasratasta.
 3. Valitse Pääsy vierailijana > Kyllä
 4. Aseta salasana, jos haluat rajata kurssilla vierailua. Huom. vierailijan salasana EI ole sama asia kuin opiskelijoiden itserekisteröitymiseen käyttämä kurssiavain. Jos valitset asetuksissa Salli pääsy vierailijana ja määrittelet salasanan, vierailijoilla tulee olla salasana tiedossaan JOKA KERTA, kun he kirjautuvat kurssille (päinvastoin kuin opiskelijoiden, joiden tarvitsee antaa kurssiavain vain liittyessään kurssille itserekisteröitymisen avulla). Salasanaa uusimalla voit rajoittaa vierailijoiden pääsyä kurssille.
 5. Jos valitsee asetuksissa Salli pääsy vierailijana, etkä määrittele salasanaa, voi kuka tahansa tulla katsomaan kurssiasi.